'Muziek zou nooit een modeshow moeten zijn,' steekt de reviewer van wal. Om vervolgens de volledige outfit van zangeres Bethany Cosentino te beschrijven. 'Hier begint mijn bloed van te koken,' schrijft deze op haar Facebookprofiel. 'Als je onze show niet goed vindt, dan is dat oké, maar laat mijn looks en outfit erbuiten. De San Francisco Foghorn zou zich moeten schamen dat ze deze 'schrijver' dit soort ziekelijk excuus van een muziekrecensie laten neerpennen,' klinkt het woedend.

Hoe vaak is het al voorgevallen dat de kleding van een mannelijke artiest een recensie bepaalde? Juist ja, zelden tot nooit. Bethany Cosentino vindt het dan ook ronduit seksistisch dat hun optreden de grond in geboord werd omdat ze een kort rokje droeg. 'Ze zag er sexier en slechter uit dan eender welke rockster die ik in jaren heb gezien,' fulmineert de muziekjournalist in zijn recensie.

Noteer deze recensent op de zwarte lijst en zorg dat hij nooit ofte nimmer nog verslag mag doen van vrouwelijke artiesten, laat staan van modeshows.

Sexism is alive and well people!!!!! This literally makes my blood boil. If you aren't happy with my show that's...

Posted by Best Coast on Friday, 2 October 2015

(LP)

'Muziek zou nooit een modeshow moeten zijn,' steekt de reviewer van wal. Om vervolgens de volledige outfit van zangeres Bethany Cosentino te beschrijven. 'Hier begint mijn bloed van te koken,' schrijft deze op haar Facebookprofiel. 'Als je onze show niet goed vindt, dan is dat oké, maar laat mijn looks en outfit erbuiten. De San Francisco Foghorn zou zich moeten schamen dat ze deze 'schrijver' dit soort ziekelijk excuus van een muziekrecensie laten neerpennen,' klinkt het woedend. Hoe vaak is het al voorgevallen dat de kleding van een mannelijke artiest een recensie bepaalde? Juist ja, zelden tot nooit. Bethany Cosentino vindt het dan ook ronduit seksistisch dat hun optreden de grond in geboord werd omdat ze een kort rokje droeg. 'Ze zag er sexier en slechter uit dan eender welke rockster die ik in jaren heb gezien,' fulmineert de muziekjournalist in zijn recensie. Noteer deze recensent op de zwarte lijst en zorg dat hij nooit ofte nimmer nog verslag mag doen van vrouwelijke artiesten, laat staan van modeshows. (LP)