De Amerikaanse soulzanger Cecil Womack, de jongste van de gebroeders Womack is overleden. Hij was vooral bekend van de hit 'Teardrops' die hij samen met echtgenote Linda bracht onder de naam Womack and Womack.

Cecil Womack vormde in de jaren '60 een gospelgroep met enkele van zijn broers, waaronder soullegende Bobby Womack. De band toerde onder de naam The Valentinos en stond onder contract bij het label van Sam Cooke.

Na de dood van Cooke, in 1964, trouwde Bobby Womack met de weduwe van de bekende labelbaas. Broer Cecil huwde later met diens dochter en gospelzangeres Linda Cooke, waarmee hij het duo Womack & Womack vormde. Ze brachten verschillende albums uit en waren succesvol met nummers als 'Love wars' en 'T.K.O.' Hun grootste hit was 'Teardrops' uit 1988.

Cecil Womack deed het ook goed als songschrijver en producer. Hij werkte samen met onder meer Bonnie Raitt, Patty LaBelle en George Benson. (DB)

De Amerikaanse soulzanger Cecil Womack, de jongste van de gebroeders Womack is overleden. Hij was vooral bekend van de hit 'Teardrops' die hij samen met echtgenote Linda bracht onder de naam Womack and Womack. Cecil Womack vormde in de jaren '60 een gospelgroep met enkele van zijn broers, waaronder soullegende Bobby Womack. De band toerde onder de naam The Valentinos en stond onder contract bij het label van Sam Cooke.Na de dood van Cooke, in 1964, trouwde Bobby Womack met de weduwe van de bekende labelbaas. Broer Cecil huwde later met diens dochter en gospelzangeres Linda Cooke, waarmee hij het duo Womack & Womack vormde. Ze brachten verschillende albums uit en waren succesvol met nummers als 'Love wars' en 'T.K.O.' Hun grootste hit was 'Teardrops' uit 1988.Cecil Womack deed het ook goed als songschrijver en producer. Hij werkte samen met onder meer Bonnie Raitt, Patty LaBelle en George Benson. (DB)