Zanger Peter Burns van de eigtiesband Dead or Alive is aan een hartaanval overleden, zo meldt het Britse muziekblad New Musical Express (NME). Burns overleed zondag op 57-jarige leeftijd. Dead or Alive verdiende zijn plaats in de geschiedenisboekjes van de popmuziek met hits als 'You spin me round (like a record)' uit 1985 en 'Lover come back to me'.

Burns moest het niet enkel van zijn stem hebben. Ook met zijn scherpe tot radde tong, flamboyante keuze van kledij en zijn voorliefde voor cosmetische ingrepen wist hij de aandacht op zich te houden. Uiteindelijk leverde hem dat nog een carrière op als tv-persoonlijkheid, met een rol in 'Celebrity Big Brother'. Burns laat een ex-vrouw en een burgerpartner na. (Belga)

Zanger Peter Burns van de eigtiesband Dead or Alive is aan een hartaanval overleden, zo meldt het Britse muziekblad New Musical Express (NME). Burns overleed zondag op 57-jarige leeftijd. Dead or Alive verdiende zijn plaats in de geschiedenisboekjes van de popmuziek met hits als 'You spin me round (like a record)' uit 1985 en 'Lover come back to me'. Burns moest het niet enkel van zijn stem hebben. Ook met zijn scherpe tot radde tong, flamboyante keuze van kledij en zijn voorliefde voor cosmetische ingrepen wist hij de aandacht op zich te houden. Uiteindelijk leverde hem dat nog een carrière op als tv-persoonlijkheid, met een rol in 'Celebrity Big Brother'. Burns laat een ex-vrouw en een burgerpartner na. (Belga)