Tony Sheridan zette in 1956 zijn eerste stappen in de muziekbusiness, als gitarist in het BBC-programma 'Oh boy'. In het begin van de jaren 60 belandde hij in Duitsland, meer bepaald in Hamburg. Hij trad er op met verschillende begeleidingsbands waaronder het onbekende viertal The Beatles, toen opererend onder de naam The Beat Brothers.

Hij nam ook enkele nummers met hen op, zoals 'The Saints', 'Ain't She Sweet' en 'My Bonnie', en had zelfs een grote impact op de band. Zo introduceerde hij Ringo Starr ten koste van de oorspronkelijke drummer Pete Best die hij aan de deur zette. In die gedaante groeide The Beatles later uit tot een wereldband. Samen brachten ze nog het album Tony Sheridan and The Beatles uit. Paul McCartney beschouwde hem als de teacher van The Beatles.

Sheridan nam meer dan 50 platen op, zijn meest recente in 2002. Zijn overlijden werd door zijn vriend Dave Humphries bekendgemaakt. (DB)

Tony Sheridan zette in 1956 zijn eerste stappen in de muziekbusiness, als gitarist in het BBC-programma 'Oh boy'. In het begin van de jaren 60 belandde hij in Duitsland, meer bepaald in Hamburg. Hij trad er op met verschillende begeleidingsbands waaronder het onbekende viertal The Beatles, toen opererend onder de naam The Beat Brothers. Hij nam ook enkele nummers met hen op, zoals 'The Saints', 'Ain't She Sweet' en 'My Bonnie', en had zelfs een grote impact op de band. Zo introduceerde hij Ringo Starr ten koste van de oorspronkelijke drummer Pete Best die hij aan de deur zette. In die gedaante groeide The Beatles later uit tot een wereldband. Samen brachten ze nog het album Tony Sheridan and The Beatles uit. Paul McCartney beschouwde hem als de teacher van The Beatles. Sheridan nam meer dan 50 platen op, zijn meest recente in 2002. Zijn overlijden werd door zijn vriend Dave Humphries bekendgemaakt. (DB)