De Amerikaanse pianist en singer-songwriter Ben Folds heeft een serieuze hit op Youtube te pakken. Hij - of was het de illustere Merton? - kwam op het lumineuze idee om zich tijdens een concert in te loggen op het netwerk van Chatroulette en een geïmproviseerd lied te spelen voor de mensen die op het scherm van zijn laptop verschenen. De nietsvermoedende surfers aan de andere kant van de lijn schrokken zich een hoedje en reageerden elk op hun manier: soms onverschillig, meestal geamuseerd.

Ben Folds was jarenlang frontman van Ben Folds Five, een Amerikaanse band die ook in Europa een aantal radiohits wist te scoren. Na de split van de band in oktober 2000 maakte de bebrilde pianist nog een trits soloplaten, die echter een pak minder succesvol waren.

Maar door handig gebruik te maken van de nieuwste internetrage Chatroulette, waarbij mensen via webcam met elkaar in contact komen, slaagt Ben Folds er nu dus in zichzelf weer volop in de schijnwerpers te plaatsen. De video op Youtube haalde op tien dagen tijd al meer dan 2,5 miljoen hits.

De video op Youtube:

Freek Lauwers

De Amerikaanse pianist en singer-songwriter Ben Folds heeft een serieuze hit op Youtube te pakken. Hij - of was het de illustere Merton? - kwam op het lumineuze idee om zich tijdens een concert in te loggen op het netwerk van Chatroulette en een geïmproviseerd lied te spelen voor de mensen die op het scherm van zijn laptop verschenen. De nietsvermoedende surfers aan de andere kant van de lijn schrokken zich een hoedje en reageerden elk op hun manier: soms onverschillig, meestal geamuseerd. Ben Folds was jarenlang frontman van Ben Folds Five, een Amerikaanse band die ook in Europa een aantal radiohits wist te scoren. Na de split van de band in oktober 2000 maakte de bebrilde pianist nog een trits soloplaten, die echter een pak minder succesvol waren. Maar door handig gebruik te maken van de nieuwste internetrage Chatroulette, waarbij mensen via webcam met elkaar in contact komen, slaagt Ben Folds er nu dus in zichzelf weer volop in de schijnwerpers te plaatsen. De video op Youtube haalde op tien dagen tijd al meer dan 2,5 miljoen hits. De video op Youtube: Freek Lauwers