De Amerikaanse rapper Eminem en popzangeres Taylor Swift zijn enkele van de winnaars van de allereerste "YouTube Music Awards". Eminem kreeg op het gala in New York de prijs van Artiest van het jaar. Swift werd voor haar hit "I Knew You Were Trouble" bekroond tot YouTube-fenomeen van het jaar. De award voor Video van het jaar ging naar de Zuid-Koreaanse meidengroep Girls' Generation en hun song "I Got A Boy". Deze outsiders laten daarmee zwaargewichten als Lady Gaga of Justin Bieber achter zich.

De eerste winnaars van het online-videoplatform werden gekozen via een stemming op het internet. De prijsuitreiking was rechtstreeks te volgen op YouTube. Het platform is de voorbije jaren onmisbaar geworden voor de muzieksector, ten koste van klassieke spelers als MTV. Uit een rondvraag afgelopen jaar bleek dat 64 procent van de Amerikaanse jeugd muziek beluistert via YouTube. Dat is meer dan de radio (56 pct). (Belga/DB)

De Amerikaanse rapper Eminem en popzangeres Taylor Swift zijn enkele van de winnaars van de allereerste "YouTube Music Awards". Eminem kreeg op het gala in New York de prijs van Artiest van het jaar. Swift werd voor haar hit "I Knew You Were Trouble" bekroond tot YouTube-fenomeen van het jaar. De award voor Video van het jaar ging naar de Zuid-Koreaanse meidengroep Girls' Generation en hun song "I Got A Boy". Deze outsiders laten daarmee zwaargewichten als Lady Gaga of Justin Bieber achter zich. De eerste winnaars van het online-videoplatform werden gekozen via een stemming op het internet. De prijsuitreiking was rechtstreeks te volgen op YouTube. Het platform is de voorbije jaren onmisbaar geworden voor de muzieksector, ten koste van klassieke spelers als MTV. Uit een rondvraag afgelopen jaar bleek dat 64 procent van de Amerikaanse jeugd muziek beluistert via YouTube. Dat is meer dan de radio (56 pct). (Belga/DB)