Ndour is een van de 25 leden van de nieuwe regering, die onder leiding staat van premier Abdoul Mbaye. De omvang van de regering is bijna gehalveerd tegenover de vorige. Mbaye werd tot eerste minister benoemd door de onlangs verkozen president Macky Sall.

Youssou Ndour wilde eerder deelnemen aan de presidentsverkiezingen in het West-Afrikaanse land, maar de grondwettelijke raad verklaarde zijn kandidatuur onontvankelijk omdat hij onvoldoende steunhandtekeningen had kunnen voorleggen. De zanger raakte bij ons vooral bekend door zijn samenwerking met Peter Gabriel tijdens de jaren tachtig en door het duet "7 Seconds" met Neneh Cherry. (Belga/RDM)

Ndour is een van de 25 leden van de nieuwe regering, die onder leiding staat van premier Abdoul Mbaye. De omvang van de regering is bijna gehalveerd tegenover de vorige. Mbaye werd tot eerste minister benoemd door de onlangs verkozen president Macky Sall. Youssou Ndour wilde eerder deelnemen aan de presidentsverkiezingen in het West-Afrikaanse land, maar de grondwettelijke raad verklaarde zijn kandidatuur onontvankelijk omdat hij onvoldoende steunhandtekeningen had kunnen voorleggen. De zanger raakte bij ons vooral bekend door zijn samenwerking met Peter Gabriel tijdens de jaren tachtig en door het duet "7 Seconds" met Neneh Cherry. (Belga/RDM)