Goed nieuws: Wolfmother komt terug bijeen. Lang hebben we niet moeten snotteren. Exact 10 weken na de split kondigt frontman en bezieler van het Australische collectief, Andrew Stockdale, plots een handvol nieuwe optredens aan in de VS. Geen wonder dat ze in een zucht uitverkocht waren.

Na dertien jaar luid vertier zette Wolfmother in april - na hun concert in Melbourne - een punt achter hun bestaan. Stockdale wilde zich volledig concentreren op de release van zijn solodebuut, 'Keep Moving', maar die fase lijkt dus al achter de rug. De retrorockers waren vorig jaar nog te bewonderen op het hoofdpodium van Rock Werchter.

Wolfmother werd opgericht in 2000 en brak vijf jaar later definitief door met hun gelijknamig album. In 2008 hielden mede-oprichters Chris Ross en Myles Heskett het voor bekeken. Sindsdien hield Stockdale enkele keren grote kuis in het collectief. In welke bezetting Wolfmother de draad opneemt is voorlopig niet bekend. (DB)

Goed nieuws: Wolfmother komt terug bijeen. Lang hebben we niet moeten snotteren. Exact 10 weken na de split kondigt frontman en bezieler van het Australische collectief, Andrew Stockdale, plots een handvol nieuwe optredens aan in de VS. Geen wonder dat ze in een zucht uitverkocht waren.Na dertien jaar luid vertier zette Wolfmother in april - na hun concert in Melbourne - een punt achter hun bestaan. Stockdale wilde zich volledig concentreren op de release van zijn solodebuut, 'Keep Moving', maar die fase lijkt dus al achter de rug. De retrorockers waren vorig jaar nog te bewonderen op het hoofdpodium van Rock Werchter. Wolfmother werd opgericht in 2000 en brak vijf jaar later definitief door met hun gelijknamig album. In 2008 hielden mede-oprichters Chris Ross en Myles Heskett het voor bekeken. Sindsdien hield Stockdale enkele keren grote kuis in het collectief. In welke bezetting Wolfmother de draad opneemt is voorlopig niet bekend. (DB)