De traditionele, muzikale 'steun aan onze jongens' doet het meer dan goed dit jaar. Grote namen wagen zich aan een hymne en scoren er ook nog mee. Positief: geen overmatig gebruik van vuvuzela's. Een aantal van de meest succesvolle en opvallendste op een rij.

Dizzee Rascal probeert 'The Three Lions' vanop de top van de Britse hitlijsten naar een tweede wereldtitel te rappen. Shout For England is een herwerking van de eighties klassieker van Tears For Fears. Slim bekeken, want zelfs de meest bezopen Engelsman kan het meebrullen.

Het officiële WK-lied werd uitbesteed aan Shakira. Waka Waka - vrij vertaald als Burn! Burn! - vuurt een niet nader gespecifieerde nationaliteit aan en staat op zeven in de Belgische Ultratop.

Een andere neutrale WK-hit is van de Somalische Canadees K'naan, die ons samen met Black Eyed Pea will.i.am aanmaant om de vlag van zolder te halen.

De heren van Weezer zijn Amerikanen en dus iets chauvinistischer, ze supporteren in Represent enkel voor hun thuisland, de egoïsten! Ze delen hun hymne wel gratis uit op iTunes, de altruïsten!

We willen er eigenlijk niets over zeggen, maar kunnen er zelfs mits Messiaanse schijnbewegingen niet omheen: de Hollanders. Onze Noorderburen zijn dit jaar zo immens inventief geweest dat 3FM DJ Giel Beelen een heus WK der WK Liedjes organiseert. Onmogelijk te zeggen welk nummer onze voorkeur geniet, dus knallen we maar een willekeurige inzending uw richting uit.

De commerciële heren van de FIFA hebben zelfs een volledig WK-album laten maken, met bijdrages van Bono, R. Kelly, Akon en John Legend. Bijna alle nummers bevatten - hoe origineel - minstens één Afrikaans klinkende zinsnede. Waka Waka! Wee-o-wee!

Één voor één klinkende namen op het officiële album en in de hitlijsten dus, maar niets of niemand kan tippen aan de Belgsiche inzendingen. Hoewel we er deze keer niet bij zijn en we daarom helaas verstoken blijven van een Afrikaans getinte Belgische WK-hymne, maken de muzikale aanmoedigingen van vorige EK's en WK's heel veel goed. Toen waren voetballers tenminste nog mans genoeg om zichzelf vocaal aan te moedigen! Ahum. Vergeet niet te genieten!

Klik hier om het video filmpje te bekijken

Jan Walraven

De traditionele, muzikale 'steun aan onze jongens' doet het meer dan goed dit jaar. Grote namen wagen zich aan een hymne en scoren er ook nog mee. Positief: geen overmatig gebruik van vuvuzela's. Een aantal van de meest succesvolle en opvallendste op een rij. Dizzee Rascal probeert 'The Three Lions' vanop de top van de Britse hitlijsten naar een tweede wereldtitel te rappen. Shout For England is een herwerking van de eighties klassieker van Tears For Fears. Slim bekeken, want zelfs de meest bezopen Engelsman kan het meebrullen. Het officiële WK-lied werd uitbesteed aan Shakira. Waka Waka - vrij vertaald als Burn! Burn! - vuurt een niet nader gespecifieerde nationaliteit aan en staat op zeven in de Belgische Ultratop. Een andere neutrale WK-hit is van de Somalische Canadees K'naan, die ons samen met Black Eyed Pea will.i.am aanmaant om de vlag van zolder te halen. De heren van Weezer zijn Amerikanen en dus iets chauvinistischer, ze supporteren in Represent enkel voor hun thuisland, de egoïsten! Ze delen hun hymne wel gratis uit op iTunes, de altruïsten! We willen er eigenlijk niets over zeggen, maar kunnen er zelfs mits Messiaanse schijnbewegingen niet omheen: de Hollanders. Onze Noorderburen zijn dit jaar zo immens inventief geweest dat 3FM DJ Giel Beelen een heus WK der WK Liedjes organiseert. Onmogelijk te zeggen welk nummer onze voorkeur geniet, dus knallen we maar een willekeurige inzending uw richting uit. De commerciële heren van de FIFA hebben zelfs een volledig WK-album laten maken, met bijdrages van Bono, R. Kelly, Akon en John Legend. Bijna alle nummers bevatten - hoe origineel - minstens één Afrikaans klinkende zinsnede. Waka Waka! Wee-o-wee! Één voor één klinkende namen op het officiële album en in de hitlijsten dus, maar niets of niemand kan tippen aan de Belgsiche inzendingen. Hoewel we er deze keer niet bij zijn en we daarom helaas verstoken blijven van een Afrikaans getinte Belgische WK-hymne, maken de muzikale aanmoedigingen van vorige EK's en WK's heel veel goed. Toen waren voetballers tenminste nog mans genoeg om zichzelf vocaal aan te moedigen! Ahum. Vergeet niet te genieten! Klik hier om het video filmpje te bekijken Jan Walraven