De zeskoppige band onder leiding van zanger/gitarist/liedjesschrijver Jeff Tweedy is in blijde verwachting van haar negende plaat The Whole Love. Due date: 27 september. Om deze aan de man te brengen, pakken de leden hun valiezen. Op 13 september wordt de groep al met haar gloednieuwe nummers in Indianapolis verwacht om daarna Canada, andere staten van Amerika en Europa te bekoren met hun alt-countrymuziek.

The Whole Love wordt voor het eerst onder hun eigen label dBpm uitgebracht. Een aantal jaren geleden, in 2002, heeft Wilco voor wat moeilijkheden gestaan omtrent het uitgeven van haar vierde album: Yankee Hotel Foxtrot. Warner Bros financierde de studio-opnames van de plaat, waarna ze beslisten om het niet uit te brengen: ze konden zich niet in de muziek vinden. Omdat het album wel leek aan te slaan bij andere labels, kwamen ze op hun beslissing terug. Hierdoor betaalde Warner Bros dubbel om toch maar de plaat zelf te publiceren.

Wie een concert van Wilco wil meepikken, kan midden november terecht in Utrecht of Tilburg. De volledige tourlijst vind u via deze link.

Hieronder het nummer Jesus, Etc. van het album Yankee Hotel Foxtrot.

(JH)

De zeskoppige band onder leiding van zanger/gitarist/liedjesschrijver Jeff Tweedy is in blijde verwachting van haar negende plaat The Whole Love. Due date: 27 september. Om deze aan de man te brengen, pakken de leden hun valiezen. Op 13 september wordt de groep al met haar gloednieuwe nummers in Indianapolis verwacht om daarna Canada, andere staten van Amerika en Europa te bekoren met hun alt-countrymuziek. The Whole Love wordt voor het eerst onder hun eigen label dBpm uitgebracht. Een aantal jaren geleden, in 2002, heeft Wilco voor wat moeilijkheden gestaan omtrent het uitgeven van haar vierde album: Yankee Hotel Foxtrot. Warner Bros financierde de studio-opnames van de plaat, waarna ze beslisten om het niet uit te brengen: ze konden zich niet in de muziek vinden. Omdat het album wel leek aan te slaan bij andere labels, kwamen ze op hun beslissing terug. Hierdoor betaalde Warner Bros dubbel om toch maar de plaat zelf te publiceren. Wie een concert van Wilco wil meepikken, kan midden november terecht in Utrecht of Tilburg. De volledige tourlijst vind u via deze link. Hieronder het nummer Jesus, Etc. van het album Yankee Hotel Foxtrot. (JH)