Wilco komt op zondagavond 19 september naar Leffingeleuren. Daarmee luiden ze meteen het einde in van de festivalzomer.

Leffingeleuren gaat op vrijdag 17 september van start met onder andere Tocadisco. Op zaterdag 18 september komen The Catatonics. Voorlopig zijn dat de enige vrijgegeven namen.

Wilco's laatste doortocht in ons land was op 6 november 2009 in een uitverkochte AB. Dit jaar spelen ze in Leffingeleuren hun enige Belgische concert. Over de laatste plaat Wilco (The Album) verschilden de meningen. Dusted Magazine zei 'Wilco is a Great Band, if you like stuff that's boring.' Rolling Stone was net iets lovender: 'Wilco's seventh studio album is a triumph of determined simplicity by a band that has been running from the obvious for most of this decade.'

Tocadisco is een Duitse DJ die in 2009 Pukkelpop aandeed. Hij is hier te lande vooral bekend met zijn hits Streetgirls en Morumbi. Als u hem niet kent, niet getreurd. De tunes zijn bekender dan de man.

The Catatonics wonnen op zaterdag 24 april de muziekwedstrijd Verse Vis en zouden beïnvloed zijn door 'alles wat zich tussen Neil Young en Fleet Foxes situeert.' Voor de Rock Rally waren ze dixit Humo 'een geval van heel nipt niet'.

Sam De Ryck

Wilco komt op zondagavond 19 september naar Leffingeleuren. Daarmee luiden ze meteen het einde in van de festivalzomer. Leffingeleuren gaat op vrijdag 17 september van start met onder andere Tocadisco. Op zaterdag 18 september komen The Catatonics. Voorlopig zijn dat de enige vrijgegeven namen. Wilco's laatste doortocht in ons land was op 6 november 2009 in een uitverkochte AB. Dit jaar spelen ze in Leffingeleuren hun enige Belgische concert. Over de laatste plaat Wilco (The Album) verschilden de meningen. Dusted Magazine zei 'Wilco is a Great Band, if you like stuff that's boring.' Rolling Stone was net iets lovender: 'Wilco's seventh studio album is a triumph of determined simplicity by a band that has been running from the obvious for most of this decade.' Tocadisco is een Duitse DJ die in 2009 Pukkelpop aandeed. Hij is hier te lande vooral bekend met zijn hits Streetgirls en Morumbi. Als u hem niet kent, niet getreurd. De tunes zijn bekender dan de man. The Catatonics wonnen op zaterdag 24 april de muziekwedstrijd Verse Vis en zouden beïnvloed zijn door 'alles wat zich tussen Neil Young en Fleet Foxes situeert.' Voor de Rock Rally waren ze dixit Humo 'een geval van heel nipt niet'. Sam De Ryck