In de fantastische reeks Take-Away Shows van La Blogothèque kan u sinds kort kijken en luisteren naar een ijzingwekkende versie van Wilco's Country Disappeared, een nummer dat verscheen op hun laatste plaat Wilco. De videoclip werd backstage in concertzaal Olympia in Montréal geschoten door regisseur Vincent Moon.

Die begon een vijftal jaar geleden met een serie videoreportages van toonaangevende hedendaagse indie- en rockacts. Intussen bestaan er al meer dan honderd van zulke videoclips. Zo verleenden Sigur Ros, Grizzly Bear, The Kooks, Stuart Staples, Cold War Kids, Arcade Fire, Sufjan Stevens, Vampire Weekend, Animal Collective, REM, Bon Iver, Stephen Malkmus én Tom Jones in het verleden al hun medewerking aan het project van de Franse weblog.

Wie binnenkort naar Canada op vakantie trekt, kan in Toronto trouwens een bezoek brengen aan de Sky Blue Sky Sandwich Company, waar elk broodje op de kaart genoemd is naar een song van Jeff Tweedy en zijn kompanen. En achteraf kan u uw dorst wegspoelen met een Wilco Tango Foxtrot, een bruin bier van de brouwerij Lagunitas in Petaluma, Californië.

Wilco speelt Country Disappeared in de Take-Away Show van La Blogothèque:Freek Lauwers

In de fantastische reeks Take-Away Shows van La Blogothèque kan u sinds kort kijken en luisteren naar een ijzingwekkende versie van Wilco's Country Disappeared, een nummer dat verscheen op hun laatste plaat Wilco. De videoclip werd backstage in concertzaal Olympia in Montréal geschoten door regisseur Vincent Moon. Die begon een vijftal jaar geleden met een serie videoreportages van toonaangevende hedendaagse indie- en rockacts. Intussen bestaan er al meer dan honderd van zulke videoclips. Zo verleenden Sigur Ros, Grizzly Bear, The Kooks, Stuart Staples, Cold War Kids, Arcade Fire, Sufjan Stevens, Vampire Weekend, Animal Collective, REM, Bon Iver, Stephen Malkmus én Tom Jones in het verleden al hun medewerking aan het project van de Franse weblog. Wie binnenkort naar Canada op vakantie trekt, kan in Toronto trouwens een bezoek brengen aan de Sky Blue Sky Sandwich Company, waar elk broodje op de kaart genoemd is naar een song van Jeff Tweedy en zijn kompanen. En achteraf kan u uw dorst wegspoelen met een Wilco Tango Foxtrot, een bruin bier van de brouwerij Lagunitas in Petaluma, Californië. Wilco speelt Country Disappeared in de Take-Away Show van La Blogothèque:Freek Lauwers