Plannen om muziektheatervoorstelling 'Murder Ballads' in gevangenissen te draaien, bleken niet haalbaar en daarom koos men om mensen met een strafblad gratis toe te laten. Dat heeft producent Via Rudolphi laten weten.

Makers van de voorstelling zijn Vincent van Warmerdam en Michel Sluysmans. 'Onze voorstelling laat zien dat een misstap snel begaan is. Een strafblad blijft je jaren achtervolgen. Bij onze voorstelling hebben mensen met een strafblad er voor één keer voordeel van.' Acteurs zijn onder meer Peter Blok, Lottie Hellingman en Viktor Griffioen.

De show draait nog tot eind oktober door heel Nederland. De producent zegt geen idee te hebben hoeveel veroordeelden zich komen melden. (Belga/DB)

Plannen om muziektheatervoorstelling 'Murder Ballads' in gevangenissen te draaien, bleken niet haalbaar en daarom koos men om mensen met een strafblad gratis toe te laten. Dat heeft producent Via Rudolphi laten weten. Makers van de voorstelling zijn Vincent van Warmerdam en Michel Sluysmans. 'Onze voorstelling laat zien dat een misstap snel begaan is. Een strafblad blijft je jaren achtervolgen. Bij onze voorstelling hebben mensen met een strafblad er voor één keer voordeel van.' Acteurs zijn onder meer Peter Blok, Lottie Hellingman en Viktor Griffioen. De show draait nog tot eind oktober door heel Nederland. De producent zegt geen idee te hebben hoeveel veroordeelden zich komen melden. (Belga/DB)