De Amerikaan Eric Melin is in het Finse Oulu wereldkampioen luchtgitaar geworden. Hij haalde het van zijn landgenoot Doug 'The Thunder' Stroock met een interpretatie van 'Hash Pipe' van de alternatieve rockband Weezer. Onze landgenoot Corentin 'Airgus' Fermont eindigde op de tiende plaats.

Op het WK luchtgitaar worden de deelnemers beoordeeld op hun rock- of heavy metal-gitaarsolo's. Het enige wat ze niet mogen gebruiken, is een gitaar zelf. In de plaats moeten ze een charismatische présence in combinatie met stevig potje headbanging leveren.

'Wij doen niet alsof we gitaar spelen. We spelen ook geen onzichtbare gitaren. We spelen gewoon luchtgitaar', zegt de nieuwe wereldkampioen. Een koud kunstje? Oefen zelf eens op het nummer waarmee 'Mean Melin' de wereldtitel binnenhaalde. (Belga/DB)

De Amerikaan Eric Melin is in het Finse Oulu wereldkampioen luchtgitaar geworden. Hij haalde het van zijn landgenoot Doug 'The Thunder' Stroock met een interpretatie van 'Hash Pipe' van de alternatieve rockband Weezer. Onze landgenoot Corentin 'Airgus' Fermont eindigde op de tiende plaats. Op het WK luchtgitaar worden de deelnemers beoordeeld op hun rock- of heavy metal-gitaarsolo's. Het enige wat ze niet mogen gebruiken, is een gitaar zelf. In de plaats moeten ze een charismatische présence in combinatie met stevig potje headbanging leveren. 'Wij doen niet alsof we gitaar spelen. We spelen ook geen onzichtbare gitaren. We spelen gewoon luchtgitaar', zegt de nieuwe wereldkampioen. Een koud kunstje? Oefen zelf eens op het nummer waarmee 'Mean Melin' de wereldtitel binnenhaalde. (Belga/DB)