10. Robyn

De Zweedse popprinses beleefde naar eigen zeggen haar mooiste avond van het jaar, en veel toeschouwers zullen het wat dat betreft met haar eens zijn. 'Dancing on my Own' mag dan de titel van een van haar grootste hits zijn, in de Marquee was daar allerminst sprake van. Popmuziek voor de meerwaardezoeker!

9. Elbow

De Britten brachten twee jaar geleden al een van dé optredens van Rock Werchter, en herhaalden dit kunstje dit jaar. Guy Garvey ziet er dan misschien een beetje uit als Ricky Gervais, het volk at uit zijn hand.

8. Queens of the Stone Age Een van de bands waar donderdag het hardst naar werd uitgekeken, en Josh Homme en de zijnen stelden geenszins teleur. 'Feel Good Hit of the Summer', 'No One Knows', tot 'Burn the Witch': QotSA kan je nooit vaak genoeg zien.

7. Portishead Veel meer dan een voorprogramma voor Coldplay. De hypnotiserende klanken van Beth Gibbons en haar mannen waren niet aan iedereen besteed, maar wie wat moeite wou doen voor Portishead, kreeg er zo veel voor terug.

6. Arctic Monkeys Aanvankelijk nog een zoveelste band in de slipstream van The Libertines, uiteindelijk een headliner met alles erop en eraan. Nu al klassieke songs, een echte frontman (in de persoon van Alex Turner) en charme ten over. Arctic Monkeys rule!

5. Triggerfinger Een van de Belgische bands die het moesten waarmaken op Werchter, en dat hebben Ruben Block en de zijnen met gemak gedaan. Rauwe rock-'n-roll, die het publiek tot helemaal achterin deed applaudisseren.

4. GrindermanOver rauw gesproken. Snerpende gitaren, motherfuckers van songs, een ontketende Warren Ellis en een frontman die je liever niet in een donker steegje wil tegenkomen. Grinderman, starring de enige echte Nick Cave, is de Chuck Norris van deze affiche.

3. Eels Mr. E is een artiest met wie je nooit weet wat te verwachten. De ene keer treedt hij op in een ZZ Top-uitvoering, en bij de volgende tournee komen er strijkers aan te pas. 'Eels heeft gerockt, gerolld en ontroerd', volgens V.B..

2. TV on the Radio Geen evidente festivalgroep, wel een stomende set van een band die zowel vooruit, opzij als achteruit denkt.

1.Goose 'As good as it gets', schreef onze K.B., en hij beweert niet te overdrijven. Alle internationale topbands ten spijt: het beste optreden van Rock Werchter 2011 was als u het ons vraagt gewoon Belgisch.

Eervolle vermeldingen voor James Blake, Fleet Foxes, PJ Harvey, Brandon Flowers, Kaiser Chiefs en Kings of Leon.

10. Robyn De Zweedse popprinses beleefde naar eigen zeggen haar mooiste avond van het jaar, en veel toeschouwers zullen het wat dat betreft met haar eens zijn. 'Dancing on my Own' mag dan de titel van een van haar grootste hits zijn, in de Marquee was daar allerminst sprake van. Popmuziek voor de meerwaardezoeker! 9. Elbow De Britten brachten twee jaar geleden al een van dé optredens van Rock Werchter, en herhaalden dit kunstje dit jaar. Guy Garvey ziet er dan misschien een beetje uit als Ricky Gervais, het volk at uit zijn hand. 8. Queens of the Stone Age Een van de bands waar donderdag het hardst naar werd uitgekeken, en Josh Homme en de zijnen stelden geenszins teleur. 'Feel Good Hit of the Summer', 'No One Knows', tot 'Burn the Witch': QotSA kan je nooit vaak genoeg zien. 7. Portishead Veel meer dan een voorprogramma voor Coldplay. De hypnotiserende klanken van Beth Gibbons en haar mannen waren niet aan iedereen besteed, maar wie wat moeite wou doen voor Portishead, kreeg er zo veel voor terug. 6. Arctic Monkeys Aanvankelijk nog een zoveelste band in de slipstream van The Libertines, uiteindelijk een headliner met alles erop en eraan. Nu al klassieke songs, een echte frontman (in de persoon van Alex Turner) en charme ten over. Arctic Monkeys rule! 5. Triggerfinger Een van de Belgische bands die het moesten waarmaken op Werchter, en dat hebben Ruben Block en de zijnen met gemak gedaan. Rauwe rock-'n-roll, die het publiek tot helemaal achterin deed applaudisseren. 4. GrindermanOver rauw gesproken. Snerpende gitaren, motherfuckers van songs, een ontketende Warren Ellis en een frontman die je liever niet in een donker steegje wil tegenkomen. Grinderman, starring de enige echte Nick Cave, is de Chuck Norris van deze affiche. 3. Eels Mr. E is een artiest met wie je nooit weet wat te verwachten. De ene keer treedt hij op in een ZZ Top-uitvoering, en bij de volgende tournee komen er strijkers aan te pas. 'Eels heeft gerockt, gerolld en ontroerd', volgens V.B.. 2. TV on the Radio Geen evidente festivalgroep, wel een stomende set van een band die zowel vooruit, opzij als achteruit denkt. 1.Goose 'As good as it gets', schreef onze K.B., en hij beweert niet te overdrijven. Alle internationale topbands ten spijt: het beste optreden van Rock Werchter 2011 was als u het ons vraagt gewoon Belgisch. Eervolle vermeldingen voor James Blake, Fleet Foxes, PJ Harvey, Brandon Flowers, Kaiser Chiefs en Kings of Leon.