Volgens Techcrunch gaat de Zweedse online streamingdienst Spotify binnenkort een webversie lanceren. Het webmagazine baseert zich op inside-information.

De webversie van Spotify zou het consulteren en beluisteren van de online muziekdienst aanzienlijk moeten vereenvoudigen. Tot nog toe moet een softwarepakket gedownload worden om de nummers van de gigantische muziekbibliotheek te kunnen beluisteren. De verplichte registratie via Facebook werd onlangs aangeschaft.

Of de webversie het downloadbaar programma gaat vervangen en wanneer de site wordt gelanceerd is nog onduidelijk. Met de verbeterde service gaat Spotify de concurrentie aan met bestaande communitywebsites die zich richten op internetradio en muziek, zoals Last FM en Padora.

Er is ook sprake van verlaging van de maandelijke abonnementstarieven. Die bedragen momenteel 5 en 10 euro. Spotify heeft dagelijks ongeveer 8 miljoen gebruikers. (DB)

Volgens Techcrunch gaat de Zweedse online streamingdienst Spotify binnenkort een webversie lanceren. Het webmagazine baseert zich op inside-information. De webversie van Spotify zou het consulteren en beluisteren van de online muziekdienst aanzienlijk moeten vereenvoudigen. Tot nog toe moet een softwarepakket gedownload worden om de nummers van de gigantische muziekbibliotheek te kunnen beluisteren. De verplichte registratie via Facebook werd onlangs aangeschaft. Of de webversie het downloadbaar programma gaat vervangen en wanneer de site wordt gelanceerd is nog onduidelijk. Met de verbeterde service gaat Spotify de concurrentie aan met bestaande communitywebsites die zich richten op internetradio en muziek, zoals Last FM en Padora.Er is ook sprake van verlaging van de maandelijke abonnementstarieven. Die bedragen momenteel 5 en 10 euro. Spotify heeft dagelijks ongeveer 8 miljoen gebruikers. (DB)