"Ik denk dat ik na mijn dood nog steeds Bluesette zal fluiten", zei Thielemans, die maandag op 94-jarige leeftijd overleed, ooit in een interview. Dat zette Koen Van Assche, voorzitter van de Vlaamse Beiaard Vereniging en stadsbeiaardier in Antwerpen, Lier, Turnhout en Herentals, aan om zijn collega's op te roepen om Bluesette te spelen tijdens de begrafenis van Thielemans.

"De afgelopen maanden galmde uit de beiaardtorens de muziek van - spijtig genoeg - veel te vroeg overleden muzikanten zoals David Bowie en Prince. In een stad met klank heeft de beiaard een voorname plaats in de muzikale beleving, zeker op het moment van een belangrijke gebeurtenis. Vanuit de Vlaamse Beiaard Vereniging willen we graag ons steentje bijdragen tot de waardering voor het leven en de muziek van Toots", aldus Van Assche.

Volgens Van Assche zal deze week her en der muziek van Toots Thielemans klinken. Zo speelt de Brugse stadsbeiaardier Frank Deleu woensdag om 11 uur Circle of Smiles, Bluesette en Hard To Say Goodbye in de Halletoren. Ook zaterdag zal Bluesette weerklinken vanuit de Halletoren. (Belga)

"Ik denk dat ik na mijn dood nog steeds Bluesette zal fluiten", zei Thielemans, die maandag op 94-jarige leeftijd overleed, ooit in een interview. Dat zette Koen Van Assche, voorzitter van de Vlaamse Beiaard Vereniging en stadsbeiaardier in Antwerpen, Lier, Turnhout en Herentals, aan om zijn collega's op te roepen om Bluesette te spelen tijdens de begrafenis van Thielemans. "De afgelopen maanden galmde uit de beiaardtorens de muziek van - spijtig genoeg - veel te vroeg overleden muzikanten zoals David Bowie en Prince. In een stad met klank heeft de beiaard een voorname plaats in de muzikale beleving, zeker op het moment van een belangrijke gebeurtenis. Vanuit de Vlaamse Beiaard Vereniging willen we graag ons steentje bijdragen tot de waardering voor het leven en de muziek van Toots", aldus Van Assche. Volgens Van Assche zal deze week her en der muziek van Toots Thielemans klinken. Zo speelt de Brugse stadsbeiaardier Frank Deleu woensdag om 11 uur Circle of Smiles, Bluesette en Hard To Say Goodbye in de Halletoren. Ook zaterdag zal Bluesette weerklinken vanuit de Halletoren. (Belga)