Ronnie Wood

In 2000 mocht de gitarist van de Rolling Stones samen met American Beauty-actrice Thora Birch het podium op om de award voor Beste Soundtrack uit te reiken. Net voor de bekendmaking van de winnaar werd het duo onderbroken door de vervelende DJ Brandon Block. Hij werd door Wood getrakteerd op een bierdouche. Pure chaos in amper vier minuten tijd.

Liam Gallagher

Er ging veel mis tijdens de BRIT awards in 2010. Met dank aan Liam Gallagher die in naam van Oasis een prijs voor beste Britse album kwam afhalen. Hij besloot het beeldje samen met zijn microfoon in het publiek te gooien. Om vervolgens uitgescholden te worden als 'knobhead' door presentator Peter Key.

Op een feestje achteraf liet hij nog eens weten dat hij 'a load of top drugs' zou consumeren en gaf hij broerlief Noel ervan langs omdat die niet kwam opdagen.

KLF

In 1992 ging de award voor Best Britse Band naar twee winnaars: KLF en Simply Red. KLF trad dat jaar ook samen op met een grindcore metal band. Het optreden eindigde met de drummer van de band die met een vintage machinegeweer losse flodders over het publiek schoot.

Ook de uitreiking van de award verliep niet van een leien dakje. Matika reikte de prijs uit en liet daarbij duidelijk verstaan dat haar voorkeur naar Queen ging. Let vooral ook op de sigaret in haar hand.

Adele

2012 was het jaar van Adele. Ze won 6 Grammy's, waaronder die voor beste Britse album van het jaar. Toen ze uitgebreid iedereen wou bedanken werd ze abrupt onderbroken door de host om plaats te maken voor het optreden van Blur. Dat was niet naar haar zin. Ze stak haar middelvinger op en begon te schelden, wat bij de Britten absoluut not done is op een openbare zender.

Björk

Na haar spurtje richting podium hield de IJslandse zangeres een zeer korte en bondige acceptatiespeech. En Björk zou Björk niet zijn als... jawel ze niet bizar uit de hoek zou komen. Met de woorden 'I am gratefull... grapefruit...' was haar missie alweer geslaagd. (AlBu)

De BRIT awards zijn live te volgen viaYouTube vanaf 21 uur of vrijdag op JIM met ondertiteling om 21u30.

Ronnie WoodIn 2000 mocht de gitarist van de Rolling Stones samen met American Beauty-actrice Thora Birch het podium op om de award voor Beste Soundtrack uit te reiken. Net voor de bekendmaking van de winnaar werd het duo onderbroken door de vervelende DJ Brandon Block. Hij werd door Wood getrakteerd op een bierdouche. Pure chaos in amper vier minuten tijd.Liam GallagherEr ging veel mis tijdens de BRIT awards in 2010. Met dank aan Liam Gallagher die in naam van Oasis een prijs voor beste Britse album kwam afhalen. Hij besloot het beeldje samen met zijn microfoon in het publiek te gooien. Om vervolgens uitgescholden te worden als 'knobhead' door presentator Peter Key.Op een feestje achteraf liet hij nog eens weten dat hij 'a load of top drugs' zou consumeren en gaf hij broerlief Noel ervan langs omdat die niet kwam opdagen. KLF In 1992 ging de award voor Best Britse Band naar twee winnaars: KLF en Simply Red. KLF trad dat jaar ook samen op met een grindcore metal band. Het optreden eindigde met de drummer van de band die met een vintage machinegeweer losse flodders over het publiek schoot. Ook de uitreiking van de award verliep niet van een leien dakje. Matika reikte de prijs uit en liet daarbij duidelijk verstaan dat haar voorkeur naar Queen ging. Let vooral ook op de sigaret in haar hand.Adele2012 was het jaar van Adele. Ze won 6 Grammy's, waaronder die voor beste Britse album van het jaar. Toen ze uitgebreid iedereen wou bedanken werd ze abrupt onderbroken door de host om plaats te maken voor het optreden van Blur. Dat was niet naar haar zin. Ze stak haar middelvinger op en begon te schelden, wat bij de Britten absoluut not done is op een openbare zender. BjörkNa haar spurtje richting podium hield de IJslandse zangeres een zeer korte en bondige acceptatiespeech. En Björk zou Björk niet zijn als... jawel ze niet bizar uit de hoek zou komen. Met de woorden 'I am gratefull... grapefruit...' was haar missie alweer geslaagd. (AlBu)De BRIT awards zijn live te volgen viaYouTube vanaf 21 uur of vrijdag op JIM met ondertiteling om 21u30.