Dat hebben het Gentse parket en de lokale politie gemeld. Samen met de federale politie werden voor I Love Techno zes drugshonden ingezet. Hun gesnuffel leidde tot de betrapping van vier dealers.

Twee mannen uit Wallonië werden betrapt, toen ze zich verdacht gedroegen aan de vestiaire. Een 37-jarige man, met vijftig XTC-pillen en 12 flesjes vloeibare XTC op zak, werd aangehouden door de onderzoeksrechter. Een 29-jarige man, die dertig XTC pillen op zak had en 10 flesjes vloeibare XTC, werd voorgeleid maar niet aangehouden. Hij zal zich later voor de rechter moeten verantwoorden.

Twee andere dealers, een man die met bolletjes cannabis betrapt werd en een 44-jarige man met cocaïne en XTC op zak, zullen zich al binnen de maand voor de rechter moeten verantwoorden.

Van de 208 bezoekers die betrapt werden met gebruikershoeveelheden, en die hun toegangsbandje daardoor kwijtraakten, moesten er een 25-tal onmiddellijk een minnelijke schikking betalen tussen de 150 en 350 euro, afhankelijk van de hoeveelheid.

De in beslag genomen drugs worden, samen met de drugs die bezoekers anoniem en straffeloos kwijt konden in de "mercy bin", geanalyseerd in gespecialiseerde laboratoria. Het Early Warning System (EMS) zal later professionals verwittigen van nieuw gedetecteerde producten. (Belga/MS)

Dat hebben het Gentse parket en de lokale politie gemeld. Samen met de federale politie werden voor I Love Techno zes drugshonden ingezet. Hun gesnuffel leidde tot de betrapping van vier dealers. Twee mannen uit Wallonië werden betrapt, toen ze zich verdacht gedroegen aan de vestiaire. Een 37-jarige man, met vijftig XTC-pillen en 12 flesjes vloeibare XTC op zak, werd aangehouden door de onderzoeksrechter. Een 29-jarige man, die dertig XTC pillen op zak had en 10 flesjes vloeibare XTC, werd voorgeleid maar niet aangehouden. Hij zal zich later voor de rechter moeten verantwoorden. Twee andere dealers, een man die met bolletjes cannabis betrapt werd en een 44-jarige man met cocaïne en XTC op zak, zullen zich al binnen de maand voor de rechter moeten verantwoorden. Van de 208 bezoekers die betrapt werden met gebruikershoeveelheden, en die hun toegangsbandje daardoor kwijtraakten, moesten er een 25-tal onmiddellijk een minnelijke schikking betalen tussen de 150 en 350 euro, afhankelijk van de hoeveelheid. De in beslag genomen drugs worden, samen met de drugs die bezoekers anoniem en straffeloos kwijt konden in de "mercy bin", geanalyseerd in gespecialiseerde laboratoria. Het Early Warning System (EMS) zal later professionals verwittigen van nieuw gedetecteerde producten. (Belga/MS)