Op een onopvallend bedrijfsterrein ergens in de Hasseltse periferie bevindt zich een verduisterde, feeëriek verlichte ruimte die ooit als refter dienstdeed. Die bevat een open keuken met brede toog, een salon en ... een arsenaal aan instrumenten.

Het zijn de Limburgse seventiesbluesrockers van The Sore Losers die in deze anonieme maar goed geëquipeerde man cave zetelen. Ze repeteren er, maar onderhouden er ook hun gear, bekijken er hun artwork, ontwerpen er hun t-shirts en bereiden er hun shows voor. En straks houden ze er ook fuiven en optredens - weliswaar enkel op uitnodiging, want een zoete inval mag het er niet worden.

'Dit is geen prefab, hier hangt mojo', zei zanger Jan Straetemans eerder dit jaar over hun variant op Wilco's The Loft in Knack Focus, het enige medium dat hun HQ tot dusver heeft mogen betreden.

Die mojo moet tot uiting komen in de kakelverse clip bij Got It Bad, de jongste single van The Sore Losers, afkomstig uit hun dampende derde plaat Skydogs. Bekijk hem hier in première.

Na een tournee door Frankrijk en Nederland, houden The Sore Losers dit najaar ook nog enkele keren halt in ons land: op 30/11 in Het Depot in Leuven, op 16/11 in De Kreun in Kortrijk en op 17/11 in de Muziekodroom in Hasselt. Alle info: thesorelosers.com.

(MI/KB)

Op een onopvallend bedrijfsterrein ergens in de Hasseltse periferie bevindt zich een verduisterde, feeëriek verlichte ruimte die ooit als refter dienstdeed. Die bevat een open keuken met brede toog, een salon en ... een arsenaal aan instrumenten. Het zijn de Limburgse seventiesbluesrockers van The Sore Losers die in deze anonieme maar goed geëquipeerde man cave zetelen. Ze repeteren er, maar onderhouden er ook hun gear, bekijken er hun artwork, ontwerpen er hun t-shirts en bereiden er hun shows voor. En straks houden ze er ook fuiven en optredens - weliswaar enkel op uitnodiging, want een zoete inval mag het er niet worden. 'Dit is geen prefab, hier hangt mojo', zei zanger Jan Straetemans eerder dit jaar over hun variant op Wilco's The Loft in Knack Focus, het enige medium dat hun HQ tot dusver heeft mogen betreden. Die mojo moet tot uiting komen in de kakelverse clip bij Got It Bad, de jongste single van The Sore Losers, afkomstig uit hun dampende derde plaat Skydogs. Bekijk hem hier in première.(MI/KB)