Kel Assouf ('Van de Woestijn' in het Tamashek, de taal van de Touareg) is de 'tradi-moderne' woestijnbluesband rond Anana Harouna, een Touaregmuzikant die in Niger geboren werd maar via Libië - zijn familie bevindt zich nog steeds in het zuiden van Libië en ondergaat er de strijd om de petroleumbronnen en de terreur van de IS - naar Brussel gevlucht is. Het is in onze hoofdstad dat hij in 2006 Kel Assouf stichtte, de groep die via zijn muziek de Touaregcultuur wil verspreiden en de discriminatie wil bestrijden.

'In de Libische vluchtelingenkampen en bij de rebellen in Niger ben ik gitaar beginnen te spelen dankzij de clandestiene cassettes van Ibrahim Ag Alhabib, één van de oprichters van Tinariwen, die me inspireerde om in onze eigen taal, het Tamashek, te zingen over onze cultuur, het leven in ballingschap en onze noden', zei Harouna eerder dit jaar in een interview met Knack Focus.

Met Tikounen bracht Kel Assouf eind februari van dit jaar een nieuw album uit via IglooMondo. Daarop prijkt onder meer de song Europa, nu voorzien van een videoclip. Daarin doorkruist Harouna de straten van de Brusselse binnenstad, op een dromedaris genaamd Suhail.

Want wat de Donald Trumps van deze wereld ook mogen beweren, Anana Harouna vindt Brussel allerminst een hell hole. 'Het is gemakkelijk hier om mensen te leren kennen en te ontmoeten, en ik hou van alle verschillende culturen die in deze stad door elkaar lopen. In Brussel kom ik tot rust', klonk het nog in Knack Focus.

Bekijk de clip bij Europa van Kel Assouf hier in première:

Kel Assouf ('Van de Woestijn' in het Tamashek, de taal van de Touareg) is de 'tradi-moderne' woestijnbluesband rond Anana Harouna, een Touaregmuzikant die in Niger geboren werd maar via Libië - zijn familie bevindt zich nog steeds in het zuiden van Libië en ondergaat er de strijd om de petroleumbronnen en de terreur van de IS - naar Brussel gevlucht is. Het is in onze hoofdstad dat hij in 2006 Kel Assouf stichtte, de groep die via zijn muziek de Touaregcultuur wil verspreiden en de discriminatie wil bestrijden. 'In de Libische vluchtelingenkampen en bij de rebellen in Niger ben ik gitaar beginnen te spelen dankzij de clandestiene cassettes van Ibrahim Ag Alhabib, één van de oprichters van Tinariwen, die me inspireerde om in onze eigen taal, het Tamashek, te zingen over onze cultuur, het leven in ballingschap en onze noden', zei Harouna eerder dit jaar in een interview met Knack Focus.Met Tikounen bracht Kel Assouf eind februari van dit jaar een nieuw album uit via IglooMondo. Daarop prijkt onder meer de song Europa, nu voorzien van een videoclip. Daarin doorkruist Harouna de straten van de Brusselse binnenstad, op een dromedaris genaamd Suhail. Want wat de Donald Trumps van deze wereld ook mogen beweren, Anana Harouna vindt Brussel allerminst een hell hole. 'Het is gemakkelijk hier om mensen te leren kennen en te ontmoeten, en ik hou van alle verschillende culturen die in deze stad door elkaar lopen. In Brussel kom ik tot rust', klonk het nog in Knack Focus.Bekijk de clip bij Europa van Kel Assouf hier in première: