Black Flower is het instrumentale combo rond saxofonist-fluitist-componist Nathan Daems en met ook drummer Simon Segers (Absynthe Minded, Stadt, De Beren Gieren), kornettist Jon Birdsong (Beck, Calexico, dEUS), keyboardist Wouter Haest (Los Callejeros, Voodoo Boogie) en bassist Filip Vandebril (Lady Linn, The Valerie Solanas, Antwerp Gipsy Ska Orkestra) in de rangen.

De band is bedreven in een muziekstijl waar Oosterse invloeden, Ethiodub en jazz elkaar vinden. 'Alsof John Zorn in de huid van Fela Kuti kroop en daarbij de hersenkronkels van Mulatu Astatke kaapte', aldus Black Flower zélf.

Black Flower

Gilles Peterson van BBC Radio 6 noemde hen al 'briljant', en ook in België kan de band op bijval rekenen. 'Het is één van België's beste bands van de afgelopen jaren', dixit Kurt Overbergh van de Ancienne Belgique.

In 2014 debuteerde Black Flower met het psychedelische Abyssinia Afterlife, eerder dit jaar volgde 'schaduwplaat' Ghost Radio en op 30 september is er Artifacts. De titel verwijst naar eeuwenoude, breekbare voorwerpen en gereedschappen die aan de basis liggen van de menselijke cultuur, de plaat belooft het tastbare bewijs te worden van 'een sensatie waarin tijd en ruimte loskomen en tegelijk samenvallen'.

Uit Artifacts is Bones de eerste single, en daar hoort een clip bij. Die portretteert de bandleden van Black Flower in zwart-wit, af en toe afgewisseld met kleurrijke figuren die verschillende vormen aannemen onder invloed van de muziek. Bekijk hem hier in première:

Black Flower speelt dit najaar verschillende concerten in Vlaanderen, onder meer op 3/11 in de AB in Brussel.

(JA)

Black Flower is het instrumentale combo rond saxofonist-fluitist-componist Nathan Daems en met ook drummer Simon Segers (Absynthe Minded, Stadt, De Beren Gieren), kornettist Jon Birdsong (Beck, Calexico, dEUS), keyboardist Wouter Haest (Los Callejeros, Voodoo Boogie) en bassist Filip Vandebril (Lady Linn, The Valerie Solanas, Antwerp Gipsy Ska Orkestra) in de rangen. De band is bedreven in een muziekstijl waar Oosterse invloeden, Ethiodub en jazz elkaar vinden. 'Alsof John Zorn in de huid van Fela Kuti kroop en daarbij de hersenkronkels van Mulatu Astatke kaapte', aldus Black Flower zélf.Gilles Peterson van BBC Radio 6 noemde hen al 'briljant', en ook in België kan de band op bijval rekenen. 'Het is één van België's beste bands van de afgelopen jaren', dixit Kurt Overbergh van de Ancienne Belgique.In 2014 debuteerde Black Flower met het psychedelische Abyssinia Afterlife, eerder dit jaar volgde 'schaduwplaat' Ghost Radio en op 30 september is er Artifacts. De titel verwijst naar eeuwenoude, breekbare voorwerpen en gereedschappen die aan de basis liggen van de menselijke cultuur, de plaat belooft het tastbare bewijs te worden van 'een sensatie waarin tijd en ruimte loskomen en tegelijk samenvallen'.Uit Artifacts is Bones de eerste single, en daar hoort een clip bij. Die portretteert de bandleden van Black Flower in zwart-wit, af en toe afgewisseld met kleurrijke figuren die verschillende vormen aannemen onder invloed van de muziek. Bekijk hem hier in première:(JA)