Rockveteraan Neil Young wist ook dit jaar voor zijn liefdadigheidsevent Bridge School Benefit in California aardige namen te strikken. Een opmerkelijk artiest was Tom Waits. De man die in zijn loopbaan (bijna) nooit een slecht plaat heeft uitgebracht - hooguit een paar minder essentiële - had al vijf jaar niet meer op een podium gestaan. Maar daar was naar verluidt niets van te merken tijdens het jaarlijkse festival voor het goede doel.

Als een sluwe vos bracht de excentrieke zanger met de schorre stem enkele songs uit zijn meest recente album Bad As Me - waaronder 'Talking at the Same Time' en 'Last Leaf' - aangevuld met nummers uit de albums 'Rain Dogs', 'The Black Rider' en 'Mule Variations'.

Waarom hij na lange tijd plots weer op het podium stond? 'Ik had een goede reden om thuis te blijven en verder te werken aan mijn JD Salinger-Halloweenmasker, maar toen Neil mij belde en vertelde dat hij gebraden koeienogen op een lekke autoband zou serveren, en nog wel glutenvrij, dan ben ik meteen op de uitnodiging ingegaan.'

Naast Waits stonden ook Elvis Costello, Queens of the Stone Age, My Morning Jacket, Diana Krall, Arcade Fire en het legendarische kwartet Crosby, Stills, Nash & Young op het programma. The Bridge School Benefit wordt jaarlijks georganiseerd door Neil Young en zijn vrouw Pegi. De opbrengsten gaan de organisatie die zich ontfermt over kinderen met ernstige lichamelijke beperkingen en communicatiestoornissen. (DB)

- amateurbeelden -

Rockveteraan Neil Young wist ook dit jaar voor zijn liefdadigheidsevent Bridge School Benefit in California aardige namen te strikken. Een opmerkelijk artiest was Tom Waits. De man die in zijn loopbaan (bijna) nooit een slecht plaat heeft uitgebracht - hooguit een paar minder essentiële - had al vijf jaar niet meer op een podium gestaan. Maar daar was naar verluidt niets van te merken tijdens het jaarlijkse festival voor het goede doel. Als een sluwe vos bracht de excentrieke zanger met de schorre stem enkele songs uit zijn meest recente album Bad As Me - waaronder 'Talking at the Same Time' en 'Last Leaf' - aangevuld met nummers uit de albums 'Rain Dogs', 'The Black Rider' en 'Mule Variations'. Waarom hij na lange tijd plots weer op het podium stond? 'Ik had een goede reden om thuis te blijven en verder te werken aan mijn JD Salinger-Halloweenmasker, maar toen Neil mij belde en vertelde dat hij gebraden koeienogen op een lekke autoband zou serveren, en nog wel glutenvrij, dan ben ik meteen op de uitnodiging ingegaan.' Naast Waits stonden ook Elvis Costello, Queens of the Stone Age, My Morning Jacket, Diana Krall, Arcade Fire en het legendarische kwartet Crosby, Stills, Nash & Young op het programma. The Bridge School Benefit wordt jaarlijks georganiseerd door Neil Young en zijn vrouw Pegi. De opbrengsten gaan de organisatie die zich ontfermt over kinderen met ernstige lichamelijke beperkingen en communicatiestoornissen. (DB) - amateurbeelden -