Op vrijdag 14 mei stelde Tom Waes zijn single Dos Cervezas voor aan de luisteraars van MNM, Studio Brussel en Radio 2. Hij zong het nummer drie keer live en vergat daarbij al eens zijn tekst, of verloor het ritme uit het oog. Maar dat maakte allemaal niet uit: zelfs al kan hij niet zingen, met Dos Cervezas heeft hij de eerste schlager gemaakt waarop wij -- fervente tegenstanders van groepsdansen benevens de horlepiep -- een polonaise in onze aanwezigheid zouden dulden. In het up-tempo levensliedgenre is een parodie de enige weg naar kwaliteit, zo blijkt.

De doortocht van Tom Waes werd gevolgd door veel camera's, maar we maken ons sterk dat geen reportage kan tippen aan de onze. Wie brengt er immers een close-up van een beschuitkruimels spuwende Waes? De schokkerige beelden, nonchalante montage en andere schoonheidsfouten moet u er maar bij nemen.

We hebben helaas geen beelden van het Radio 2-optreden. Na zijn doorgang bij MNM en Studio Brussel hadden we genoeg gezien: met Dos Cervezas heeft de Tomsterommer een absolute wereldhit te pakken -- toch binnen de grenzen van onze federale deelstaat.

Sam De Ryck & Emi Catteeuw

Op vrijdag 14 mei stelde Tom Waes zijn single Dos Cervezas voor aan de luisteraars van MNM, Studio Brussel en Radio 2. Hij zong het nummer drie keer live en vergat daarbij al eens zijn tekst, of verloor het ritme uit het oog. Maar dat maakte allemaal niet uit: zelfs al kan hij niet zingen, met Dos Cervezas heeft hij de eerste schlager gemaakt waarop wij -- fervente tegenstanders van groepsdansen benevens de horlepiep -- een polonaise in onze aanwezigheid zouden dulden. In het up-tempo levensliedgenre is een parodie de enige weg naar kwaliteit, zo blijkt. De doortocht van Tom Waes werd gevolgd door veel camera's, maar we maken ons sterk dat geen reportage kan tippen aan de onze. Wie brengt er immers een close-up van een beschuitkruimels spuwende Waes? De schokkerige beelden, nonchalante montage en andere schoonheidsfouten moet u er maar bij nemen. We hebben helaas geen beelden van het Radio 2-optreden. Na zijn doorgang bij MNM en Studio Brussel hadden we genoeg gezien: met Dos Cervezas heeft de Tomsterommer een absolute wereldhit te pakken -- toch binnen de grenzen van onze federale deelstaat.Sam De Ryck & Emi Catteeuw