De debatten over seksisme en vrouwonvriendelijkheid in de media laaiden afgelopen jaar weer fel op. Er was de fameuze zomerhit 'Blurred Lines' van Robin Thicke, voorzien van de veelbesproken videoclip met schaars geklede modellen. Er was Miley Cyrus die zich, voorover gehurkt, in de spotlights twerkte tijdens de beruchte VMA-show. Maar er waren veel meer vrouwonvriendelijke momenten en seksistische uitspraken in 2013. Dat toont deze compilatievideo met de alleszeggende titel 'How the Media Failed Women in 2013': hoe sommige merken, muzikanten, tv-shows, films, computerspelletjes, de vrouw portretteerde tijdens de afgelopen 12 maanden.

'Imagine a world where the media inspires women instead of degrading them', aldus The Representation Project die dit filmpje monteerde. De nonprofit-organisatie zag dat er goeie momenten waren, maar 'sommige zaken veranderen niet snel genoeg', zo klinkt het.

De debatten over seksisme en vrouwonvriendelijkheid in de media laaiden afgelopen jaar weer fel op. Er was de fameuze zomerhit 'Blurred Lines' van Robin Thicke, voorzien van de veelbesproken videoclip met schaars geklede modellen. Er was Miley Cyrus die zich, voorover gehurkt, in de spotlights twerkte tijdens de beruchte VMA-show. Maar er waren veel meer vrouwonvriendelijke momenten en seksistische uitspraken in 2013. Dat toont deze compilatievideo met de alleszeggende titel 'How the Media Failed Women in 2013': hoe sommige merken, muzikanten, tv-shows, films, computerspelletjes, de vrouw portretteerde tijdens de afgelopen 12 maanden. 'Imagine a world where the media inspires women instead of degrading them', aldus The Representation Project die dit filmpje monteerde. De nonprofit-organisatie zag dat er goeie momenten waren, maar 'sommige zaken veranderen niet snel genoeg', zo klinkt het.