Wanneer de Foo Fighters hun optreden in Kansas City verstoord werd door enkele activisten van de radicale christelijke homofobe Westboro Baptist Church aan de ingang van het concertgebouw, besloot de band om hun homofobe protest te counteren met een eigen ludieke actie.

Dave Grohl en zijn kompanen reden op briljante wijze in een pick-up voorbij de demonstranten- met spandoeken en wuivende kushandjes - terwijl uit hun geluidsboxen de eighties megahit 'Never Gonna Give You Up' van Rick Astley knalden. De homohaters werden gerickrolld en gingen af als een gieter. Hun protestslogans werden meteen overstemd door enthousiaste fans die de Foos tegemoet kwamen.

'Rickrollen' is oorspronkelijk een internetgrap, waarbij talloze keren de link naar 'Never Gonna Give You Up' wordt doorgestuurd. De Foo Fighters hadden dan ook een bord bij hen waar niet 'God Gates Fags' maar 'You Got Rick Rolled' op stond.

Het is intussen al de tweede keer dat Grohl en co de controversiële Babtist Church in de zeik zet. In 2011 deden ze dat ook op een truck, met deze song en de lyrics 'het maakt niet uit of je blank, zwart, paars of groen bent. Mannen die van vrouwen houden, vrouwen die van mannen houden, mannen die van mannen houden of vrouwen die van vrouwen houden: we zien ze allemaal graag bezig.'

Wanneer de Foo Fighters hun optreden in Kansas City verstoord werd door enkele activisten van de radicale christelijke homofobe Westboro Baptist Church aan de ingang van het concertgebouw, besloot de band om hun homofobe protest te counteren met een eigen ludieke actie. Dave Grohl en zijn kompanen reden op briljante wijze in een pick-up voorbij de demonstranten- met spandoeken en wuivende kushandjes - terwijl uit hun geluidsboxen de eighties megahit 'Never Gonna Give You Up' van Rick Astley knalden. De homohaters werden gerickrolld en gingen af als een gieter. Hun protestslogans werden meteen overstemd door enthousiaste fans die de Foos tegemoet kwamen. 'Rickrollen' is oorspronkelijk een internetgrap, waarbij talloze keren de link naar 'Never Gonna Give You Up' wordt doorgestuurd. De Foo Fighters hadden dan ook een bord bij hen waar niet 'God Gates Fags' maar 'You Got Rick Rolled' op stond.Het is intussen al de tweede keer dat Grohl en co de controversiële Babtist Church in de zeik zet. In 2011 deden ze dat ook op een truck, met deze song en de lyrics 'het maakt niet uit of je blank, zwart, paars of groen bent. Mannen die van vrouwen houden, vrouwen die van mannen houden, mannen die van mannen houden of vrouwen die van vrouwen houden: we zien ze allemaal graag bezig.'