The Knife trapt alle concerten uit hun 'Shaking The Habitual'-tournee doorgaans af met een sessie 'DEEP aerobics', een sportief opwarmertje dat keurig past in hun avant-gardische dansvoorstelling die erop volgt. Maar tijdens de afgelopen editie van Pukkelpop mocht het iets meer zijn. Op hun geheel eigenzinnige manier bracht het electronicagezelschap een hommage aan het feministisch punkcollectief Pussy Riot. Dat was dag op dag een jaar nadat de drie dames veroordeeld werden tot twee jaar strafkamp.

Performer van dienst was de getalenteerde Amerikaanse-Palestijn Tarek Halaby. Hij danste nog in verschillende New Yorkse gezelschappen en choreografen alvorens naar Brussel te verhuizen om er een opleiding bij P.A.R.T.S. te volgen.

In de Marquee nam Halabny na zijn speech het Pukkelpoppubliek op sleeptouw voor een rondje spieroefeningen en flapte er tussendoor enkele politieke slogans uit. Broer en zus Olof Dreijer en Karin Dreijer, en alle dansers van de Zweedse cultband, deden vrolijk mee in Pussy Riot-tenue. Bekijk het filmpje. (DB)

The Knife trapt alle concerten uit hun 'Shaking The Habitual'-tournee doorgaans af met een sessie 'DEEP aerobics', een sportief opwarmertje dat keurig past in hun avant-gardische dansvoorstelling die erop volgt. Maar tijdens de afgelopen editie van Pukkelpop mocht het iets meer zijn. Op hun geheel eigenzinnige manier bracht het electronicagezelschap een hommage aan het feministisch punkcollectief Pussy Riot. Dat was dag op dag een jaar nadat de drie dames veroordeeld werden tot twee jaar strafkamp.Performer van dienst was de getalenteerde Amerikaanse-Palestijn Tarek Halaby. Hij danste nog in verschillende New Yorkse gezelschappen en choreografen alvorens naar Brussel te verhuizen om er een opleiding bij P.A.R.T.S. te volgen. In de Marquee nam Halabny na zijn speech het Pukkelpoppubliek op sleeptouw voor een rondje spieroefeningen en flapte er tussendoor enkele politieke slogans uit. Broer en zus Olof Dreijer en Karin Dreijer, en alle dansers van de Zweedse cultband, deden vrolijk mee in Pussy Riot-tenue. Bekijk het filmpje. (DB)