Het concert van Sound City Players, de zogenaamde supergroep van Dave Grohl die tijdens het Amerikaanse Sundance Festival een pak muziekiconen verzamelde op één podium - om Grohl's filmdebuut Sound City onder de aandacht te brengen - duurde meer dan drie uur. Zowat 38 nummers passeerden de revue.

Stevie Nicks van Fleetwood Mac, John Fogerty van Creedence Clearwater Revival, Brad Wilk van Rage Against The Machine, Rick Springfield, Corey Taylor van Slipknot, Rick Nielsen van Cheap Trick, Krist Novoselic en Pat Smear van Nirvana en Alain Johannes. Allen maakten ze deel uit van de uitzonderlijke all-star band. Ook de Foo Fighters waren uiteraard aan zet, al deden zij eerder dienst als een soort van achtergrondband.

Nicks zong onder meer 'Dreams' en 'Landslide' uit het Fleetwood Mac-repertoire. De avond werd afgesloten met deze tien minuten durende 'Rumours' track 'Gold Dust Woman'. Bekijk de video.

Op 13 februari staat de supergroep in de Hammerstein Ballroom voor hun enige show in New York City. (CM/DB)

Het concert van Sound City Players, de zogenaamde supergroep van Dave Grohl die tijdens het Amerikaanse Sundance Festival een pak muziekiconen verzamelde op één podium - om Grohl's filmdebuut Sound City onder de aandacht te brengen - duurde meer dan drie uur. Zowat 38 nummers passeerden de revue. Stevie Nicks van Fleetwood Mac, John Fogerty van Creedence Clearwater Revival, Brad Wilk van Rage Against The Machine, Rick Springfield, Corey Taylor van Slipknot, Rick Nielsen van Cheap Trick, Krist Novoselic en Pat Smear van Nirvana en Alain Johannes. Allen maakten ze deel uit van de uitzonderlijke all-star band. Ook de Foo Fighters waren uiteraard aan zet, al deden zij eerder dienst als een soort van achtergrondband. Nicks zong onder meer 'Dreams' en 'Landslide' uit het Fleetwood Mac-repertoire. De avond werd afgesloten met deze tien minuten durende 'Rumours' track 'Gold Dust Woman'. Bekijk de video.Op 13 februari staat de supergroep in de Hammerstein Ballroom voor hun enige show in New York City. (CM/DB)