Het Amerikaanse South By Southwest (SXSW) festival geeft elk jaar een bekende muzikant de kans om zijn liefde voor muziek te verkondigen. Dit jaar mocht Dave Grohl in de voetstappen treden van illustere voorgangers zoals Bob Dylan en Bruce Springsteen. De ex-Nirvana-drummer boeide de uitverkochte aula 50 minuten lang met een mix van grappige en oprechte anekdotes.

Grohl, de zoon van een politiek speechschrijver en lerares openbaar spreken, benadrukte tijdens de monoloog het belang van muziek in zijn leven. Van de eerste keer dat hij het nummer 'Frankenstein' van Edgar Winter's Group hoorde, tot het overweldigende succes van Nirvana en zijn huidige status als rockicoon, alles kwam aan bod. En passant meldde hij ook dat 'Gangnam Style' 'één van zijn favoriete songs van het decennium' is.

De keynote speech was niet het enige optreden van Dave Grohl op SXSW. Zo is zijn documentaire 'Sound City: Reel to Real' vertoond en trad Grohl op met The Sound City Players. Sound City is de studio in LA waar Nirvana en tal van andere bands legendarische albums hebben opgenomen. De studio werd enkele jaren geleden afgebroken, wat Grohl ertoe dreef om een film te maken over de geschiedenis van het gebouw. (XVdL)

Speech van Dave Grohl op SXSW

Het Amerikaanse South By Southwest (SXSW) festival geeft elk jaar een bekende muzikant de kans om zijn liefde voor muziek te verkondigen. Dit jaar mocht Dave Grohl in de voetstappen treden van illustere voorgangers zoals Bob Dylan en Bruce Springsteen. De ex-Nirvana-drummer boeide de uitverkochte aula 50 minuten lang met een mix van grappige en oprechte anekdotes. Grohl, de zoon van een politiek speechschrijver en lerares openbaar spreken, benadrukte tijdens de monoloog het belang van muziek in zijn leven. Van de eerste keer dat hij het nummer 'Frankenstein' van Edgar Winter's Group hoorde, tot het overweldigende succes van Nirvana en zijn huidige status als rockicoon, alles kwam aan bod. En passant meldde hij ook dat 'Gangnam Style' 'één van zijn favoriete songs van het decennium' is. De keynote speech was niet het enige optreden van Dave Grohl op SXSW. Zo is zijn documentaire 'Sound City: Reel to Real' vertoond en trad Grohl op met The Sound City Players. Sound City is de studio in LA waar Nirvana en tal van andere bands legendarische albums hebben opgenomen. De studio werd enkele jaren geleden afgebroken, wat Grohl ertoe dreef om een film te maken over de geschiedenis van het gebouw. (XVdL) Speech van Dave Grohl op SXSW