Dat je het volledig album van Arcade Fire nu al integraal kunt beluisteren, heb je te danken aan het Ierlandse label Rollercoaster Records. De lokale platenzaak The Kilkenny, die de nieuwe langspeler in handen kreeg, bracht het iets vroeger dan de officiële releasedatum - 28 oktober - aan de man. En zoals zoals dat tegenwoordig loopt, maakte 'Reflektor' in één adem kennis met het wereldwijde web.

Arcade Fire ging wekenlang zeer cryptisch te werk met de info over het album, maar gooit het nu noodgedwongen over een andere boeg, enkele dagen vóór d-day. Het Canadese septet zette zelf een streaming online maar dan in hoge kwaliteit, mét beeldmateriaal van de Braziliaanse filmklassieker 'Black Orpheus'.

Bekijk en beluister de dertien nummers van 'Reflektor', een bass-driven discofestijn waarin de hand van producer James Murphy onmiskenbaar is. (DB)

Dat je het volledig album van Arcade Fire nu al integraal kunt beluisteren, heb je te danken aan het Ierlandse label Rollercoaster Records. De lokale platenzaak The Kilkenny, die de nieuwe langspeler in handen kreeg, bracht het iets vroeger dan de officiële releasedatum - 28 oktober - aan de man. En zoals zoals dat tegenwoordig loopt, maakte 'Reflektor' in één adem kennis met het wereldwijde web. Arcade Fire ging wekenlang zeer cryptisch te werk met de info over het album, maar gooit het nu noodgedwongen over een andere boeg, enkele dagen vóór d-day. Het Canadese septet zette zelf een streaming online maar dan in hoge kwaliteit, mét beeldmateriaal van de Braziliaanse filmklassieker 'Black Orpheus'. Bekijk en beluister de dertien nummers van 'Reflektor', een bass-driven discofestijn waarin de hand van producer James Murphy onmiskenbaar is. (DB)