Elk jaar worden in Amerika de Kennedy Center Honors uitgereikt door het Kennedy Center aan kunstenaars die met hun werk van uitzonderlijk belang zijn geweest voor de cultuur in de VS. Eerder deze maand werd daar zangeres Carole King in de bloemetjes gezet. Ook filmmaker George Lucas werd er geëerd.

Daarvoor verscheen soullegende Aretha Franklin op het podium, om er haar hit (You Make Me Feel Like) A Natural Woman' te brengen. Franklin schreef het nummer samen met Carole King. Voor het eerst sinds lang nam Franklin daarvoor zelf plaats achter de piano.

Al na enkele noten zoomt de camera in op president Barack Obama, die een traantje wegpinkt.

Naar het einde van het nummer toe staat de ondertussen 73-jarige diva op om in een schitterende finale haar bontjas op de grond en haar armen in de lucht te gooien, met een staande ovatie als logisch gevolg.

Dat het Amerikaans presidentskoppel fan is van Aretha Franklin is niet nieuw. In 2009 zong de zangeres al op de inauguratie van Obama.

(JH)

Elk jaar worden in Amerika de Kennedy Center Honors uitgereikt door het Kennedy Center aan kunstenaars die met hun werk van uitzonderlijk belang zijn geweest voor de cultuur in de VS. Eerder deze maand werd daar zangeres Carole King in de bloemetjes gezet. Ook filmmaker George Lucas werd er geëerd.Daarvoor verscheen soullegende Aretha Franklin op het podium, om er haar hit (You Make Me Feel Like) A Natural Woman' te brengen. Franklin schreef het nummer samen met Carole King. Voor het eerst sinds lang nam Franklin daarvoor zelf plaats achter de piano. Al na enkele noten zoomt de camera in op president Barack Obama, die een traantje wegpinkt. Naar het einde van het nummer toe staat de ondertussen 73-jarige diva op om in een schitterende finale haar bontjas op de grond en haar armen in de lucht te gooien, met een staande ovatie als logisch gevolg.Dat het Amerikaans presidentskoppel fan is van Aretha Franklin is niet nieuw. In 2009 zong de zangeres al op de inauguratie van Obama. (JH)