Striptekenaar Baru, voorzitter van de jury op het internationale stripfestival in Angoulême, Frankrijk, heeft naast tekenen nog een andere passie en dat is rock-'n-roll. Iedereen kent natuurlijk Elvis als de 'King', en de meesten zullen ook wel al eens van Jerry Lee Lewis gehoord hebben, maar de fifties veroorzaakten in de Verenigde Staten (en soms ver daarbuiten) een ware rock-'n-roll explosie en veel van die ruwe parels zijn doorheen de tijd in de obscuriteit verzonken.

Daarom heeft Baru een compilatie samengesteld met 31 vergeten dansvloerstampers uit de jaren 50. Het cd-boekje werd verzorgd door 31 striptekenaars die elk een alternatieve hoes tekenden voor een van de nummers. Specialist ter zake, Jean-William Thoury levert biografisch materiaal bij elk van de groepen. De tekeningen worden allemaal tentoongesteld op het festival en om het rock-'n-roll gehalte nog wat meer op te krikken komen John Spencer en Matt Verta-Ray op 29 januari met hun band Heavy Trash de boel op stelten zetten.

Meer info: http://www.bdangouleme.com/

Arnout Vermeire

Striptekenaar Baru, voorzitter van de jury op het internationale stripfestival in Angoulême, Frankrijk, heeft naast tekenen nog een andere passie en dat is rock-'n-roll. Iedereen kent natuurlijk Elvis als de 'King', en de meesten zullen ook wel al eens van Jerry Lee Lewis gehoord hebben, maar de fifties veroorzaakten in de Verenigde Staten (en soms ver daarbuiten) een ware rock-'n-roll explosie en veel van die ruwe parels zijn doorheen de tijd in de obscuriteit verzonken. Daarom heeft Baru een compilatie samengesteld met 31 vergeten dansvloerstampers uit de jaren 50. Het cd-boekje werd verzorgd door 31 striptekenaars die elk een alternatieve hoes tekenden voor een van de nummers. Specialist ter zake, Jean-William Thoury levert biografisch materiaal bij elk van de groepen. De tekeningen worden allemaal tentoongesteld op het festival en om het rock-'n-roll gehalte nog wat meer op te krikken komen John Spencer en Matt Verta-Ray op 29 januari met hun band Heavy Trash de boel op stelten zetten. Meer info: http://www.bdangouleme.com/ Arnout Vermeire