Model Kirsten Kennis - het blonde meisje op de cover van Vampire Weekends meest recente album 'Contra' - heeft de indierockband een boete van twee miljoen dollar aangesmeerd.
Ezra Koenig en co. - die het model niet kenden en het beeld gewoon gebruikten omdat ze het een 'fascinerend portret' vonden - hebben Kennis namelijk niet om haar toestemming gevraagd. Ouch.

Toen Vampire Weekend de cover van 'Contra' kort voor de albumrelease vrijgaf, ontstond er heel wat verwarring. Fans vroegen zich af wie het meisje was, en critici zochten een symbolische of politieke boodschap achter het mysterieuze coverbeeld.

Nevertheless, 'Contra' blijft één van de fijnste plaatjes van 2010.

Michael Ilegems

Model Kirsten Kennis - het blonde meisje op de cover van Vampire Weekends meest recente album 'Contra' - heeft de indierockband een boete van twee miljoen dollar aangesmeerd. Ezra Koenig en co. - die het model niet kenden en het beeld gewoon gebruikten omdat ze het een 'fascinerend portret' vonden - hebben Kennis namelijk niet om haar toestemming gevraagd. Ouch. Toen Vampire Weekend de cover van 'Contra' kort voor de albumrelease vrijgaf, ontstond er heel wat verwarring. Fans vroegen zich af wie het meisje was, en critici zochten een symbolische of politieke boodschap achter het mysterieuze coverbeeld. Nevertheless, 'Contra' blijft één van de fijnste plaatjes van 2010. Michael Ilegems