De actie van Universal is een samenwerking met de onlinewinkel Sendapackage.com. Mensen kunnen bij hen allerlei spullen aankopen die de winkel dan levert aan gevangenen in New York. In hun aanbod zitten kleren, magazines, accessoires, electronica en nu dus ook een twintigtal rapalbums op cassette.

Universal en de site lanceerden het project omdat gevangenen in New York vaak enkel gebruik kunnen maken van een cassettespeler. Tot dusver heeft het platenlabel heruitgaves van enkele groten namen zoals Jay-Z, Nas, Notorious B.I.G., Tupac enz. Veroordeelden in een romantische bui kunnen dan weer getrakteerd worden op de beste hits van Barry White of r&b-zangeres Stephanie Mills. Als de samenwerking succesvol is, zullen er nog meer namen volgen.

Ook de artiesten zelf, zoals rapper Jadakiss, zijn enthousiast over het project. "Ik maak veel muziek voor de gevangenen. Het is dus fantastisch dat ze het op cassette kunnen krijgen en er naar kunnen luisteren. Ik zend vaak zelf pakjes naar gevangenen, maar dat loopt niet altijd vlot. Soms moet het geld van derden komen of worden spullen geweigerd aan de poort. Met dit project loopt het allemaal vlotter". (XVdL)

De actie van Universal is een samenwerking met de onlinewinkel Sendapackage.com. Mensen kunnen bij hen allerlei spullen aankopen die de winkel dan levert aan gevangenen in New York. In hun aanbod zitten kleren, magazines, accessoires, electronica en nu dus ook een twintigtal rapalbums op cassette. Universal en de site lanceerden het project omdat gevangenen in New York vaak enkel gebruik kunnen maken van een cassettespeler. Tot dusver heeft het platenlabel heruitgaves van enkele groten namen zoals Jay-Z, Nas, Notorious B.I.G., Tupac enz. Veroordeelden in een romantische bui kunnen dan weer getrakteerd worden op de beste hits van Barry White of r&b-zangeres Stephanie Mills. Als de samenwerking succesvol is, zullen er nog meer namen volgen. Ook de artiesten zelf, zoals rapper Jadakiss, zijn enthousiast over het project. "Ik maak veel muziek voor de gevangenen. Het is dus fantastisch dat ze het op cassette kunnen krijgen en er naar kunnen luisteren. Ik zend vaak zelf pakjes naar gevangenen, maar dat loopt niet altijd vlot. Soms moet het geld van derden komen of worden spullen geweigerd aan de poort. Met dit project loopt het allemaal vlotter". (XVdL)