"Onze twee leden die door de politie worden gezocht, zijn er in geslaagd het Russisch grondgebied te ontvluchten! Ze proberen buitenlandse feministes te rekruteren om nieuwe acties voor te bereiden", schreef de groep op haar twitter-account. Op 17 augustus werden drie leden van Pussy Riot veroordeeld tot twee jaar werkstraf. Het ging om de 22-jarige Nadeja Tolokonnikova, de 30-jarige Ekaterina Samoutsevitch en de 24-jarige Maria Alekhina.

Drie dagen later kondigde de politie aan op zoek te zijn naar twee andere leden van de groep. Ook zij zouden hebben deelgenomen aan het anti-Kremlingebed in een kathedraal in Moskou. Naast de vijf dames namen nog anderen deel aan de actie, onder meer door ze te filmen. Het proces van Pussy Riot veroorzaakte wereldwijd ophef en het vonnis werd in het buitenland zwaar bekritiseerd. Tal van artiesten betuigden hun steun aan de veroordeelde vrouwen. In verschillende Europese hoofdsteden vonden betogingen plaats om het proces aan de kaak te stellen. (Belga/RDM)

"Onze twee leden die door de politie worden gezocht, zijn er in geslaagd het Russisch grondgebied te ontvluchten! Ze proberen buitenlandse feministes te rekruteren om nieuwe acties voor te bereiden", schreef de groep op haar twitter-account. Op 17 augustus werden drie leden van Pussy Riot veroordeeld tot twee jaar werkstraf. Het ging om de 22-jarige Nadeja Tolokonnikova, de 30-jarige Ekaterina Samoutsevitch en de 24-jarige Maria Alekhina. Drie dagen later kondigde de politie aan op zoek te zijn naar twee andere leden van de groep. Ook zij zouden hebben deelgenomen aan het anti-Kremlingebed in een kathedraal in Moskou. Naast de vijf dames namen nog anderen deel aan de actie, onder meer door ze te filmen. Het proces van Pussy Riot veroorzaakte wereldwijd ophef en het vonnis werd in het buitenland zwaar bekritiseerd. Tal van artiesten betuigden hun steun aan de veroordeelde vrouwen. In verschillende Europese hoofdsteden vonden betogingen plaats om het proces aan de kaak te stellen. (Belga/RDM)