.

De ontvangst op Pukkelpop was bijzonder hartelijk: organisator Chokri Mahassine kent Turtelboom, minister van Energie nog vanuit de periode dat ze samen in het parlement zetelden. Vrijwel onmiddellijk kreeg ze een rondleiding door Baraque Futur, het energiezuinige stukje van Pukkelpop. Alle stroom wordt geleverd door zonnepanelen, windenergie en zelfs door een dansvloer die dankzij de mensenmassa energie kan opwekken.

Chokri toonde zijn dankbaarheid om dit project te realiseren aan de partners, met name de energieleverancier Eneco en zo'n 300 studenten van de hogeschool UCLL. "We hopen met dit soort experimenten om anderen te inspireren", zei Chokri. "We willen telkens voortrekker zijn om een stapje verder te gaan in het aanwenden van duurzame energiebronnen. De aanwezigheid van de minister, die haar interesse en steun betuigt, is belangrijk voor ons."

Minister Turtelboom was blij met wat ze te zien kreeg. "Het is mijn droom om ooit klimaatneutraal onze energie te kunnen opwekken via duurzame energiebronnen", zei de minister. "Projecten zoals deze Baraque Futur zijn nodig om de mogelijkheden uit te testen." De eerste resultaten van het project zijn alvast veelbelovend. De eerste dag werd 96 procent van de stroom die nodig was voor de catering, het podium en andere voorzieningen, opgewekt door de groene energiebronnen. (BELGA)

.De ontvangst op Pukkelpop was bijzonder hartelijk: organisator Chokri Mahassine kent Turtelboom, minister van Energie nog vanuit de periode dat ze samen in het parlement zetelden. Vrijwel onmiddellijk kreeg ze een rondleiding door Baraque Futur, het energiezuinige stukje van Pukkelpop. Alle stroom wordt geleverd door zonnepanelen, windenergie en zelfs door een dansvloer die dankzij de mensenmassa energie kan opwekken. Chokri toonde zijn dankbaarheid om dit project te realiseren aan de partners, met name de energieleverancier Eneco en zo'n 300 studenten van de hogeschool UCLL. "We hopen met dit soort experimenten om anderen te inspireren", zei Chokri. "We willen telkens voortrekker zijn om een stapje verder te gaan in het aanwenden van duurzame energiebronnen. De aanwezigheid van de minister, die haar interesse en steun betuigt, is belangrijk voor ons." Minister Turtelboom was blij met wat ze te zien kreeg. "Het is mijn droom om ooit klimaatneutraal onze energie te kunnen opwekken via duurzame energiebronnen", zei de minister. "Projecten zoals deze Baraque Futur zijn nodig om de mogelijkheden uit te testen." De eerste resultaten van het project zijn alvast veelbelovend. De eerste dag werd 96 procent van de stroom die nodig was voor de catering, het podium en andere voorzieningen, opgewekt door de groene energiebronnen. (BELGA)