Trixie Whitley heeft een videoclip voor 'Never Enough', de derde single uit haar debuutalbum 'Fourth Corner'. Hiervoor ging ze aanbellen bij de Amerikaanse regisseur Steven Lippman, die eerder songs van David Bowie, Dolly Parton en Bonnie Raitt van beeldmateriaal voorzag. Zijn werk voor Whitley, integraal gedraaid op analoge Super 8 film in een landhuis in Pennsylvania, is 'het eerste deel van een muzikale kortfilm', meldt het persbericht.

'De 'Never Enough' video is de eerste episode in een creatief avontuur en een experiment met Super 8 film, conversatie en omgevingsgeluiden', bevestigt Lipmann. 'Filmen met Super 8mm is een beetje hoe ik me inbeeld dat herinneringen er uitzien. Er zijn geen monitors om takes mee te analyseren en, wat ik zeer boeiend vind, geen draaiboek. Er is alleen wat we in ons hoofd hebben en wat we kunnen zien door de niet steeds even betrouwbare zoeker.'

Modeontwerpster Ann Demeulemeester bezorgde Whitley enkele creaties voor de kortfilm. Het is de eerste keer dat de Antwerpse en Gents-New Yorkse samenwerken. (DB)

Trixie Whitley heeft een videoclip voor 'Never Enough', de derde single uit haar debuutalbum 'Fourth Corner'. Hiervoor ging ze aanbellen bij de Amerikaanse regisseur Steven Lippman, die eerder songs van David Bowie, Dolly Parton en Bonnie Raitt van beeldmateriaal voorzag. Zijn werk voor Whitley, integraal gedraaid op analoge Super 8 film in een landhuis in Pennsylvania, is 'het eerste deel van een muzikale kortfilm', meldt het persbericht.'De 'Never Enough' video is de eerste episode in een creatief avontuur en een experiment met Super 8 film, conversatie en omgevingsgeluiden', bevestigt Lipmann. 'Filmen met Super 8mm is een beetje hoe ik me inbeeld dat herinneringen er uitzien. Er zijn geen monitors om takes mee te analyseren en, wat ik zeer boeiend vind, geen draaiboek. Er is alleen wat we in ons hoofd hebben en wat we kunnen zien door de niet steeds even betrouwbare zoeker.'Modeontwerpster Ann Demeulemeester bezorgde Whitley enkele creaties voor de kortfilm. Het is de eerste keer dat de Antwerpse en Gents-New Yorkse samenwerken. (DB)