John Carpenter - Night

Sacred Bones, het label achter onder meer Amen Dunes, brengt op 2 februari Lost Themes uit, het allereerste niet aan film gerelateerde album van horrorregisseur en synthesizeralchemist John Carpenter. Huiver!

Lena Willikens - Mari Ori

Via Cómeme, de stal van Matias Aguayo, komt Lena Willikens aanzetten met de ep Phantom Delia, een ode aan electronicapionier Delia Derbyshire. Spookachtige mix van EBM, new beat, en techno. Dans!

Uit deze EP: het nummer Howlin Lupus.

Django Django - First Light

Ook Django Django hebben stevig aan de synthesizers gehangen voor de release van hun comebacksingle First Light. Het resultaat is een oorworm zoals alleen Django Django ze kan verzinnen. Feest!

Raketkanon - Florent

Dat ze opnieuw gingen knallen in 2015, hadden ze aangekondigd, en met Florent maken de herrieschoppers van Raketkanon hun woorden hard. Verdomd hard. Geestige clip ook.

Pops Staples - Somebody Was Watching

Denkt de ene helft 'Pops wie?' en de andere 'was die niet dood?'. De gospelheld gaat al zeven jaar het koor in de hemel voor, maar dochter Mavis heeft met Jeff Tweedy een 'vergeten' album opgefrist. Bezint!

Beluister hier het nummer.

John Carpenter - NightSacred Bones, het label achter onder meer Amen Dunes, brengt op 2 februari Lost Themes uit, het allereerste niet aan film gerelateerde album van horrorregisseur en synthesizeralchemist John Carpenter. Huiver! Lena Willikens - Mari Ori Via Cómeme, de stal van Matias Aguayo, komt Lena Willikens aanzetten met de ep Phantom Delia, een ode aan electronicapionier Delia Derbyshire. Spookachtige mix van EBM, new beat, en techno. Dans! Uit deze EP: het nummer Howlin Lupus.Django Django - First LightOok Django Django hebben stevig aan de synthesizers gehangen voor de release van hun comebacksingle First Light. Het resultaat is een oorworm zoals alleen Django Django ze kan verzinnen. Feest! Raketkanon - FlorentDat ze opnieuw gingen knallen in 2015, hadden ze aangekondigd, en met Florent maken de herrieschoppers van Raketkanon hun woorden hard. Verdomd hard. Geestige clip ook. Pops Staples - Somebody Was WatchingDenkt de ene helft 'Pops wie?' en de andere 'was die niet dood?'. De gospelheld gaat al zeven jaar het koor in de hemel voor, maar dochter Mavis heeft met Jeff Tweedy een 'vergeten' album opgefrist. Bezint! Beluister hier het nummer.