Lawson werd op 13 december opgenomen in het ziekenhuis nadat hij zich onwel en gedesoriënteerd voelde tijdens een optreden. De dokters stelden een hersenaneurysma (een verwijding van de bloedvaten in de hersenen) vast. De drummer lag nog tien dagen in een kunstmatige coma, maar stierf zodra de zuurstofpomp werd weggehaald.

Lawson laat een indrukwekkend oeuvre na. Hij drumde voor grote artiesten als Michael Jackson, Whitney Houstin, Eric Clapton, Phil Collins, Quincy Jones en Stevie Wonder, maar stampte ook zelf muzikale initiatieven uit de grond. Zo richtte hij mee het jazzkwartet Yellowjackets op, waarvoor hij originele nummers schreef. Zijn bijdrage aan hun hit 'And You Know That' bezorgde hem in 1986 een Grammy Award voor beste instrumentale performance.

Vrienden en collega's betuigden op Twitter en in officiële persberichten spijt en bewondering. Terry West, hoofd van drumproducent Pearl, noemde Lawson "een van de grootste drummers van onze tijd". Drummer Questlove Jenkins van de hiphopgroep The Roots portretteerde hem eenvoudigweg als "the master". (LR)

Lawson werd op 13 december opgenomen in het ziekenhuis nadat hij zich onwel en gedesoriënteerd voelde tijdens een optreden. De dokters stelden een hersenaneurysma (een verwijding van de bloedvaten in de hersenen) vast. De drummer lag nog tien dagen in een kunstmatige coma, maar stierf zodra de zuurstofpomp werd weggehaald. Lawson laat een indrukwekkend oeuvre na. Hij drumde voor grote artiesten als Michael Jackson, Whitney Houstin, Eric Clapton, Phil Collins, Quincy Jones en Stevie Wonder, maar stampte ook zelf muzikale initiatieven uit de grond. Zo richtte hij mee het jazzkwartet Yellowjackets op, waarvoor hij originele nummers schreef. Zijn bijdrage aan hun hit 'And You Know That' bezorgde hem in 1986 een Grammy Award voor beste instrumentale performance. Vrienden en collega's betuigden op Twitter en in officiële persberichten spijt en bewondering. Terry West, hoofd van drumproducent Pearl, noemde Lawson "een van de grootste drummers van onze tijd". Drummer Questlove Jenkins van de hiphopgroep The Roots portretteerde hem eenvoudigweg als "the master". (LR)