Rock Werchter dag 4: The Black KeysPersoonlijk verkiezen we een tedere kus op onze slaap en ontbijt op bed, maar deze middag werden we wakker geschud met loeiende garagerock en lillende bluespunk. In een dubbel salvo dan nog wel. Eerst waren The Van Jets aan de beurt, aansluitend mochten The Black Keys de allerlaatste restjes slaap uit onze ogen rammen.

Zonder één van beide onrecht aan te doen - zo zitten wij niet in elkaar - durven we hier stellig te beweren dat The Van Jets en The Black Keys muzikaal danig in elkaars vaarwater vertoeven. Oost-Vlaanderen en Ohio: geografisch liggen ze mijlenver uit elkaar, maar er moet haast iets soortgelijks in het drinkwater zitten. Een mengeling van testosteron en adrenaline, durven we te wedden.

Vincent Byloo

Rock Werchter dag 4: The Black KeysPersoonlijk verkiezen we een tedere kus op onze slaap en ontbijt op bed, maar deze middag werden we wakker geschud met loeiende garagerock en lillende bluespunk. In een dubbel salvo dan nog wel. Eerst waren The Van Jets aan de beurt, aansluitend mochten The Black Keys de allerlaatste restjes slaap uit onze ogen rammen. Zonder één van beide onrecht aan te doen - zo zitten wij niet in elkaar - durven we hier stellig te beweren dat The Van Jets en The Black Keys muzikaal danig in elkaars vaarwater vertoeven. Oost-Vlaanderen en Ohio: geografisch liggen ze mijlenver uit elkaar, maar er moet haast iets soortgelijks in het drinkwater zitten. Een mengeling van testosteron en adrenaline, durven we te wedden.Vincent Byloo