Thielemans, die woensdagavond zijn uitverkochte concert in De Roma in Borgerhout annuleerde wegens ziekte, is in het ziekenhuis opgenomen. Hij stelt het al beter, maar moet wel nog in het ziekenhuis blijven voor rust en observatie, schrijven de Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg. "Donderdagmiddag heb ik al goed met hem kunnen praten. Hij voelde zich al veel beter en wil snel weer muziek spelen", zegt manager Veerle Van de Poel. Ook voor haar was het even paniek bij de inzinking van de 91-jarige mondharmonicavirtuoos vlak voor het al maanden op voorhand uitverkochte concert in De Roma.

"Toots voelde zich slecht, helemaal niet in staat om te spelen. Het was beter om hem naar het ziekenhuis te voeren voor onderzoek. Op Toots' leeftijd kan zoiets gebeuren en mogen we geen enkel risico lopen", zegt Van de Poel.

Wat er juist scheelt met Thielemans is nog niet bekend. De dokters zijn nog met verschillende onderzoeken bezig. De komende weken heeft Toots Thielemans alle tijd om te rusten en verder op te knappen, want het concert in De Roma was het laatste dat dit jaar geprogrammeerd stond. (Belga/LP)

Thielemans, die woensdagavond zijn uitverkochte concert in De Roma in Borgerhout annuleerde wegens ziekte, is in het ziekenhuis opgenomen. Hij stelt het al beter, maar moet wel nog in het ziekenhuis blijven voor rust en observatie, schrijven de Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg. "Donderdagmiddag heb ik al goed met hem kunnen praten. Hij voelde zich al veel beter en wil snel weer muziek spelen", zegt manager Veerle Van de Poel. Ook voor haar was het even paniek bij de inzinking van de 91-jarige mondharmonicavirtuoos vlak voor het al maanden op voorhand uitverkochte concert in De Roma. "Toots voelde zich slecht, helemaal niet in staat om te spelen. Het was beter om hem naar het ziekenhuis te voeren voor onderzoek. Op Toots' leeftijd kan zoiets gebeuren en mogen we geen enkel risico lopen", zegt Van de Poel. Wat er juist scheelt met Thielemans is nog niet bekend. De dokters zijn nog met verschillende onderzoeken bezig. De komende weken heeft Toots Thielemans alle tijd om te rusten en verder op te knappen, want het concert in De Roma was het laatste dat dit jaar geprogrammeerd stond. (Belga/LP)