In het provinciaal recreatiedomein De Schorre in Boom krijgt het populaire festival Tomorrowland nu ook een opvallende permanente aanwezigheid. "One World", het nieuwe kunstproject van Arne Quinze, is een brug waaraan het publiek kan meebouwen: 210.000 mensen kunnen een houten lat van de brug kopen en daar een positieve boodschap op aanbrengen. De brug moet niet alleen een extra attractie voor De Schorre worden, maar ook voor een betere link zorgen tussen bezoekers en natuur.

Volgens de organisatie van Tomorrowland hebben al heel wat internationale dj's en andere artiesten toegezegd om een bijdrage aan "One World" te leveren. Het resultaat moet zowel een kunstinstallatie worden als een brug die de natuur van De Schorre beter ontsluit.

Op artistiek vlak ontstaat er bij zonlicht en schemering een natuurlijk lichtspel, dankzij het gebruik van glasramen die voor licht- en kleurverschuivingen zorgen. Maar "One World" moet tegelijk ook erg toegankelijk worden, als nieuwe noord-zuidverbinding van het domein die vlot bereikbaar is voor rolstoelgebruikers en zelfs braille-inscripties telt.

"De werken die Arne over de hele wereld maakt, zijn van zeer hoog niveau en passen perfect bij onze visie", zeggen Manu en Michiel Beers, de broers achter Tomorrowland. "Het wordt iets heel mooi en unieks en we geloven dat dit project een enorme meerwaarde voor de buurt, domein en gemeente zal zijn."

"One World" zal in totaal 537 meter lang worden en wordt naar verwachting in juni 2014 geopend, een maand voor de feestelijke tiende editie van Tomorrowland. (Belga/DB)

In het provinciaal recreatiedomein De Schorre in Boom krijgt het populaire festival Tomorrowland nu ook een opvallende permanente aanwezigheid. "One World", het nieuwe kunstproject van Arne Quinze, is een brug waaraan het publiek kan meebouwen: 210.000 mensen kunnen een houten lat van de brug kopen en daar een positieve boodschap op aanbrengen. De brug moet niet alleen een extra attractie voor De Schorre worden, maar ook voor een betere link zorgen tussen bezoekers en natuur. Volgens de organisatie van Tomorrowland hebben al heel wat internationale dj's en andere artiesten toegezegd om een bijdrage aan "One World" te leveren. Het resultaat moet zowel een kunstinstallatie worden als een brug die de natuur van De Schorre beter ontsluit. Op artistiek vlak ontstaat er bij zonlicht en schemering een natuurlijk lichtspel, dankzij het gebruik van glasramen die voor licht- en kleurverschuivingen zorgen. Maar "One World" moet tegelijk ook erg toegankelijk worden, als nieuwe noord-zuidverbinding van het domein die vlot bereikbaar is voor rolstoelgebruikers en zelfs braille-inscripties telt. "De werken die Arne over de hele wereld maakt, zijn van zeer hoog niveau en passen perfect bij onze visie", zeggen Manu en Michiel Beers, de broers achter Tomorrowland. "Het wordt iets heel mooi en unieks en we geloven dat dit project een enorme meerwaarde voor de buurt, domein en gemeente zal zijn." "One World" zal in totaal 537 meter lang worden en wordt naar verwachting in juni 2014 geopend, een maand voor de feestelijke tiende editie van Tomorrowland. (Belga/DB)