Tom Petty en de zijnen duwen er nog eentje bij. Het nieuwe album, getiteld 'Hypnotic Eye' en voorzien in de zomer, zal doorspekt zijn met rock-'n-roll uit de oude doos.

Volgens gitarist Mike Campbell komt de inmiddels 13e studioplaat qua sound dicht in de buurt van het titelloze debuutalbum uit 1976 en de opvolger 'You're Gonna Get It' uit 1978. 'Je zingt zoals op de eerste twee albums, zei hij in de studio', aldus frontman Tom Petty. 'Misschien dat het album ook zo zal klinken, maar we zijn nu wel meer dan 30 jaar later. Ik wilde absoluut een rock-'n-roll-plaat maken, van de eerste tot de laatste noot. Dat hadden we in lange tijd niet meer gedaan.'

Aan de nieuwe langspeler is ook een nieuwe tournee verbonden. Meer details worden binnenkort vrijgegeven. Petty is intussen 63 jaar, maar van stoppen is geen sprake. 'De band blijft maar groeien, en dat is een enorme gave. Ik zie er ons niet meteen een punt achter zetten', aldus de man met de indrukwekkende back catalogue. (DB)

Tom Petty en de zijnen duwen er nog eentje bij. Het nieuwe album, getiteld 'Hypnotic Eye' en voorzien in de zomer, zal doorspekt zijn met rock-'n-roll uit de oude doos.Volgens gitarist Mike Campbell komt de inmiddels 13e studioplaat qua sound dicht in de buurt van het titelloze debuutalbum uit 1976 en de opvolger 'You're Gonna Get It' uit 1978. 'Je zingt zoals op de eerste twee albums, zei hij in de studio', aldus frontman Tom Petty. 'Misschien dat het album ook zo zal klinken, maar we zijn nu wel meer dan 30 jaar later. Ik wilde absoluut een rock-'n-roll-plaat maken, van de eerste tot de laatste noot. Dat hadden we in lange tijd niet meer gedaan.'Aan de nieuwe langspeler is ook een nieuwe tournee verbonden. Meer details worden binnenkort vrijgegeven. Petty is intussen 63 jaar, maar van stoppen is geen sprake. 'De band blijft maar groeien, en dat is een enorme gave. Ik zie er ons niet meteen een punt achter zetten', aldus de man met de indrukwekkende back catalogue. (DB)