De Antwerpse vzw Ademloos wil opnieuw de strijd aanbinden tegen het BAM-tracé voor de uitbereiding van de Antwerpse ring en schuift het Meccanotracé, waarbij de autoweg verder van de stad komt te liggen, als alternatief naar voren. Op 22 september spelen daarom onder andere Stef Kamil Carlens, Tom Barman, Raymond van het Groenewoud, Helmut Lotti en Internationals in De Roma in Borgerhout.

22 september, drie weken voor de gemeenteraadsverkiezingen, mag dan een symbolische datum lijken, Carlens ontkent zelf dat hij de stemming wil beïnvloeden. De muzikant wil eerder de aandacht vestigen op de leefbaarheid van de stad en een signaal geven naar alle politici.

Het initiatief doet hard denken aan de 0110-concerten die Tom Barman in 2006 organiseerde, ook vlak voor de gemeenteraadsverkiezingen. De concerten, die pleitten voor meer verdraagzaamheid, lokten toen in totaal een 100.000-tal toeschouwers naar Antwerpen, Gent, Brussel en Charleroi. (MVG)

De Antwerpse vzw Ademloos wil opnieuw de strijd aanbinden tegen het BAM-tracé voor de uitbereiding van de Antwerpse ring en schuift het Meccanotracé, waarbij de autoweg verder van de stad komt te liggen, als alternatief naar voren. Op 22 september spelen daarom onder andere Stef Kamil Carlens, Tom Barman, Raymond van het Groenewoud, Helmut Lotti en Internationals in De Roma in Borgerhout. 22 september, drie weken voor de gemeenteraadsverkiezingen, mag dan een symbolische datum lijken, Carlens ontkent zelf dat hij de stemming wil beïnvloeden. De muzikant wil eerder de aandacht vestigen op de leefbaarheid van de stad en een signaal geven naar alle politici. Het initiatief doet hard denken aan de 0110-concerten die Tom Barman in 2006 organiseerde, ook vlak voor de gemeenteraadsverkiezingen. De concerten, die pleitten voor meer verdraagzaamheid, lokten toen in totaal een 100.000-tal toeschouwers naar Antwerpen, Gent, Brussel en Charleroi. (MVG)