TaxiWars staat garant voor 'hardcore jazz met een punky benadering', zo omschreef zanger Tom Barman de muziek vorig jaar in Knack Focus, in de aanloop naar TaxiWars' livedoop op Gent Jazz.

TaxiWars, Piet Goethals
TaxiWars © Piet Goethals

Voor dat nieuwe combo sloeg de dEUS-frontman - zelf een grote jazzliefhebber - de handen in elkaar met Robin Verheyen, een saxofonist-componist die geboren is in Turnhout maar intussen al een paar jaar in New York woont. Verheyen deelde al het podium met onder andere John Coltranes zoon Ravi, en opereert vanuit The Big Apple met zijn eigen New York Quartet. TaxiWars wordt op contrabas en drums versterkt door Nicolas Thys en Antoine Pierre.

De eerste TaxiWars-single, tevens de opener van de weldra te verschijnen gelijknamige plaat, heet Death Ride Through Wet Snow en gaat gepaard met onderstaande zwart-witclip van de hand van Barman zelf.

Het eerste album van TaxiWars ligt op 4 mei in de winkels en wordt op 13 mei voorgesteld in de AB Club.

TaxiWars staat garant voor 'hardcore jazz met een punky benadering', zo omschreef zanger Tom Barman de muziek vorig jaar in Knack Focus, in de aanloop naar TaxiWars' livedoop op Gent Jazz. De eerste TaxiWars-single, tevens de opener van de weldra te verschijnen gelijknamige plaat, heet Death Ride Through Wet Snow en gaat gepaard met onderstaande zwart-witclip van de hand van Barman zelf.