'Wie weet hoe we binnen een jaar over de dingen zullen denken? Ik ben niet goed in het heropstarten van iets. Ook als ik in mijn persoonlijke leven met iets of iemand een breuk voel, ben ik geneigd om de deur volledig dicht te doen.' Met die uitspraak bevestigt frontman Kele Okereke de onzekere toekomst van Bloc Party.

Okereke heeft net een eerste soloplaat uit en begint binnenkort aan een zomertournee. Die plaat ziet hij als een nieuwe start. 'Dit is van mij. Ik ben verantwoordelijk voor alles.' Wat er na die tournee zal gebeuren, ligt volgens hem dus allesbehalve vast. Hij beseft wel dat hij niet alleen zal beslissen over de toekomst van de groep. 'Iedereen leidt momenteel z'n eigen leven. We zullen wel zien. We moeten een belangrijke beslissing nemen,' vertelde hij aan NME.

Jan Walraven

'Wie weet hoe we binnen een jaar over de dingen zullen denken? Ik ben niet goed in het heropstarten van iets. Ook als ik in mijn persoonlijke leven met iets of iemand een breuk voel, ben ik geneigd om de deur volledig dicht te doen.' Met die uitspraak bevestigt frontman Kele Okereke de onzekere toekomst van Bloc Party. Okereke heeft net een eerste soloplaat uit en begint binnenkort aan een zomertournee. Die plaat ziet hij als een nieuwe start. 'Dit is van mij. Ik ben verantwoordelijk voor alles.' Wat er na die tournee zal gebeuren, ligt volgens hem dus allesbehalve vast. Hij beseft wel dat hij niet alleen zal beslissen over de toekomst van de groep. 'Iedereen leidt momenteel z'n eigen leven. We zullen wel zien. We moeten een belangrijke beslissing nemen,' vertelde hij aan NME.Jan Walraven