Op het internationaal filmfestival van Rome heeft "Tir" van Alberto Fasulo zaterdagavond de Gouden Marcus Aurelius gewonnen voor beste film.

De Italiaans-Kroatische coproductie vertelt in documentairestijl het verhaal van Branko, een onderwijzer die trucker wordt omdat hij daar meer geld mee kan verdienen.

De jury, voorgezeten door de Amerikaanse regisseur James Gray, bekroonde de Japanner Kiyoshi Kurosawa tot beste regisseur voor de industriële spionagefilm "Seventh Code", terwijl de Roemeense prent "Quod Erat Demonstrandum" van de Andrei Gruzsniczk een speciale vermelding kreeg.

Beste acteur was Matthew McConaughey ("Dallas Buyers club"), beste actrice Scarlett Johansson (Belga/DB)

Op het internationaal filmfestival van Rome heeft "Tir" van Alberto Fasulo zaterdagavond de Gouden Marcus Aurelius gewonnen voor beste film. De Italiaans-Kroatische coproductie vertelt in documentairestijl het verhaal van Branko, een onderwijzer die trucker wordt omdat hij daar meer geld mee kan verdienen. De jury, voorgezeten door de Amerikaanse regisseur James Gray, bekroonde de Japanner Kiyoshi Kurosawa tot beste regisseur voor de industriële spionagefilm "Seventh Code", terwijl de Roemeense prent "Quod Erat Demonstrandum" van de Andrei Gruzsniczk een speciale vermelding kreeg. Beste acteur was Matthew McConaughey ("Dallas Buyers club"), beste actrice Scarlett Johansson (Belga/DB)