Tim Robbins, de Oscarwinnende acteur van 'The Shawshank Redemption' en 'Mystic River', en regisseur van 'Dead Man Walking', 'Cradle Will Rock' en 'Bob Roberts' waagt zich aan een zijsprongetje naar de muziek. Zijn titelloze debuutalbum verschijnt op 27 september. Maar eerst trekt Robbins door Europa en houdt hij met zijn Rogues Gallery Band halt in de Gentse Vooruit, in het kader van het 37ste Filmfestival.

Toen hij de satirische mockumentary 'Bob Roberts' (1992) regisseerde, schreef hij al enkele nummers voor die film. Sindsdien toonde Tim Robbins zich een begaafd singer-songwriter en is hij niet meer zonder gitaar uit bars en clubs weg te slaan. Wie had kunnen denken dat - toen zijn acteercarrière nog op volle toeren draaide (met films als 'Top Gun', 'The Shawshank Redemption' en 'Bill Durham' op zijn conto) - hij op vijftigjarige leeftijd nog een professionele muziekcarrière achterna zou gaan. Nochtans zit het in zijn bloed: op de achterflap van zijn debuutplaat staat een achtjarige Tim Robbins afgebeeld in een beroemde New Yorkse folkclub, waar hij naar optredens van zijn pa keek die in de vroege jaren '60 drummer was in 'The Highwaymen', een invloedrijke folkband.

Doorheen de jaren - en tussen het acteren door - bouwde Robbins aan een cataloog van persoonlijke nummers die hoofdzakelijk werden opgevoerd tijdens benefietfeesten en shows van zijn broer (gitarist en filmcomponist) David Robbins - met wie hij tourde in het voorprogramma van Pearl Jam, notabene. Zodoende werd hij opgemerkt door de Amerikaanse producent Hal Willner. Diens band The Rogues Gallery, met keyboardspeler Roger Eno, virtuoso David Coulter en multi-instrumentalist Kate St John, vergezelde hij op tour. Vervolgens namen ze samen Tim's op 27 september te verschijnen debuutplaat op. Opmerkelijk is dat de New Yorkse singer-songwriter Joan as Police Woman haar stem verleende aan een nummer op de plaat.

Tim Robbins is niet de enige steracteur die het in de muziek probeerde. Een kleine opsomming:

Steven Seagal

Bruce Willis

Johnny Depp

Juliette Lewis

Kevin Costner

Jeff Bridges

Andreas Ilegems

Tim Robbins, de Oscarwinnende acteur van 'The Shawshank Redemption' en 'Mystic River', en regisseur van 'Dead Man Walking', 'Cradle Will Rock' en 'Bob Roberts' waagt zich aan een zijsprongetje naar de muziek. Zijn titelloze debuutalbum verschijnt op 27 september. Maar eerst trekt Robbins door Europa en houdt hij met zijn Rogues Gallery Band halt in de Gentse Vooruit, in het kader van het 37ste Filmfestival. Toen hij de satirische mockumentary 'Bob Roberts' (1992) regisseerde, schreef hij al enkele nummers voor die film. Sindsdien toonde Tim Robbins zich een begaafd singer-songwriter en is hij niet meer zonder gitaar uit bars en clubs weg te slaan. Wie had kunnen denken dat - toen zijn acteercarrière nog op volle toeren draaide (met films als 'Top Gun', 'The Shawshank Redemption' en 'Bill Durham' op zijn conto) - hij op vijftigjarige leeftijd nog een professionele muziekcarrière achterna zou gaan. Nochtans zit het in zijn bloed: op de achterflap van zijn debuutplaat staat een achtjarige Tim Robbins afgebeeld in een beroemde New Yorkse folkclub, waar hij naar optredens van zijn pa keek die in de vroege jaren '60 drummer was in 'The Highwaymen', een invloedrijke folkband. Doorheen de jaren - en tussen het acteren door - bouwde Robbins aan een cataloog van persoonlijke nummers die hoofdzakelijk werden opgevoerd tijdens benefietfeesten en shows van zijn broer (gitarist en filmcomponist) David Robbins - met wie hij tourde in het voorprogramma van Pearl Jam, notabene. Zodoende werd hij opgemerkt door de Amerikaanse producent Hal Willner. Diens band The Rogues Gallery, met keyboardspeler Roger Eno, virtuoso David Coulter en multi-instrumentalist Kate St John, vergezelde hij op tour. Vervolgens namen ze samen Tim's op 27 september te verschijnen debuutplaat op. Opmerkelijk is dat de New Yorkse singer-songwriter Joan as Police Woman haar stem verleende aan een nummer op de plaat. Tim Robbins is niet de enige steracteur die het in de muziek probeerde. Een kleine opsomming: Steven Seagal Bruce Willis Johnny Depp Juliette Lewis Kevin Costner Jeff BridgesAndreas Ilegems