Tien gemaskerde bands worden ontmaskerd

Tien gemaskerde bands worden ontmaskerd
Het Zweedse duo The Knife blijft graag anoniem, en heeft tijdens fotoshoots en optredens dan ook meestal een masker op, die te vergelijken valt met die uit de film 'Eyes Wide Shut'.

The Knife met masker

Het Zweedse duo The Knife blijft graag anoniem, en heeft tijdens fotoshoots en optredens dan ook meestal een masker op, die te vergelijken valt met die uit de film 'Eyes Wide Shut'.

The Knife zonder masker

Gwar met masker

De Amerikaanse metalband Gwar bestaat uit vijf leden die elk hun eigen pseudoniem dragen. De groep staat bekend om hun bloederige en smerige concerten. Fans die de band al aan het werk zagen, zullen dat ongetwijfeld beamen.

Gwar zonder masker

Kiss met make-up masker

De leden van de legendarische rockband Kiss verfden in hun beginjaren hun gezicht, en maakten zich op die manier onherkenbaar. In 1983 traden ze voor de eerste keer op in Portugal zonder hun make-up.

Kiss zonder make-up masker

TISM met masker

TISM (This is Serious Mum) is een zevenkoppige alternatieve rockband uit Australië. Ze verbergen niet enkel hun gezichten, maar gebruiken ook pseudoniemen om hun identiteit te beschermen.

TISM zonder masker

In het midden staat de leadzanger van TISM zonder masker.

emenim met masker © PA

Herkent u deze zanger?

emenim zonder masker

Rapper Emenim trad in het begin van zijn carrière graag op met een beangstigend 'kettingzaagmasker'. Na verloop van tijd liet hij het ding voor wat het was.

Deadmau5 met masker

De Canadese DJ Deadmau5 draait liefst van al plaatjes met een gigantisch muizenmasker op zijn hoofd.

Deadmau5 zonder masker © Resident Advisor

Slipknot met masker

Slipknot met masker

Pussy Riot met masker

De Russische punkgroep Pussy Riot gebruikt haar maskers om een politieke boodschap uit te zenden. Maar sinds een deel van haar leden gevangen genomen werd, vielen de maskers af.

Pussy Riot zonder masker

Daft Punk met helm

Met 'Random Access Memories' bracht Daft Punk onlangs een nieuwe, succesvolle langspeler uit. De mannen met de helmen blijven helden voor elke elektrofan.

Daft Punk zonder helm

Buckethead met masker © John Vantine

De Amerikaanse gitarist en componist Brian Carroll -beter gekend als Buckethead- gaat het podium nooit op zonder zijn plastieken masker en KFC-emmer. Hij bracht al dertig (!) soloplaten uit, en is te horen op zo'n vijftig andere albums.

Buckethead zonder masker (rechts)