In 1989 schreef Joan Baez, een Amerikaanse folkzangeres, het nummer 'China' ter nagedachtenis van Tiananmen. Baez wijdde het album 'Speaking of Dreams' aan de overleden studenten op het plein. Met het lied 'China' wou ze het brutale optreden van de Chinese overheid tijdens de protesten aanklagen.

Het nummer 'Shiny Happy People' van R.E.M. is een ironische referentie naar een stukje Chinese propaganda over het bloedbad.

In het nummer 'Hypnotize' van System of a Down, een metalband uit Californië, worden de Tiananmenprotesten eveneens vermeld.

De Amerikaanse trashmetalband Slayer inspireerde het lied 'Blood Red' uit het album Seasons in the Abyss op de Tiananmenprotesten.

De Amerikaanse songwriter Mary Chapin Carpenter schreef het nummer '4 June 1989' voor haar album The Age of Miracles.

Ook Michaël Jackson liet zich inspireren door de protesten. In de videoclip van 'They Don't care about us' zijn live beelden van het Tiananmenplein opgenomen. Daarnaast wijdde de Britse rockband The Cure het laatste nummer van hun concert in Rome op 4 juni 1989 aan iedereen die die dag overleed in China (AD).

In 1989 schreef Joan Baez, een Amerikaanse folkzangeres, het nummer 'China' ter nagedachtenis van Tiananmen. Baez wijdde het album 'Speaking of Dreams' aan de overleden studenten op het plein. Met het lied 'China' wou ze het brutale optreden van de Chinese overheid tijdens de protesten aanklagen. Het nummer 'Shiny Happy People' van R.E.M. is een ironische referentie naar een stukje Chinese propaganda over het bloedbad. In het nummer 'Hypnotize' van System of a Down, een metalband uit Californië, worden de Tiananmenprotesten eveneens vermeld. De Amerikaanse trashmetalband Slayer inspireerde het lied 'Blood Red' uit het album Seasons in the Abyss op de Tiananmenprotesten. De Amerikaanse songwriter Mary Chapin Carpenter schreef het nummer '4 June 1989' voor haar album The Age of Miracles. Ook Michaël Jackson liet zich inspireren door de protesten. In de videoclip van 'They Don't care about us' zijn live beelden van het Tiananmenplein opgenomen. Daarnaast wijdde de Britse rockband The Cure het laatste nummer van hun concert in Rome op 4 juni 1989 aan iedereen die die dag overleed in China (AD).